ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ДИЕТИ  |  КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯ

Бяла или кафява захар

23 ноември 2016 12:00 / Екип на Doctoronline.bg | Коментари: 2 | » Коментирай | Обратно към новината
Автор: expert  |  Дата: 29.06.2016 03:11

Едно пояснение - разликата между бялата и кафявата захар, дори ако кафявата захар е добита по скъпата технология, е в незначителни количество минерали, което организма си набавя без проблем от другите храни. Т.е. няма никаква значима разлика и е само въпрос на вкус!
и още - в реалността кафявата захар се добива от бяла, като се добави меласа, т.е. разликата е още по-малка.

и накрая - добре запомнете: захарта е ПОЛЕЗНА и ЗАДЪЛЖИТЕЛНА, клетките усвояват само и единствено ЗАХАР (ГЛЮКОЗА). Това, с което трявба д се внимава е количеството!

Автор: Скитник1  |  Дата: 31.08.2012 14:06

Да, от здравословна гледна точка всичко е така, НО !!!! На белите хора в белите държави е забранено с цената на захарта да консумират кафява захар. Кафявата захар се предлага само като изключение на пазарни цени до 10 пъти по високи от тези на бялата захар въпреки много по ниските производствени цени. Защо е така ? Питайте СТО.

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.