НОВИНИ  |  КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯ

Колаген в хомеопатични количества спасява от остеоартроза

26 февруари 2011 17:04 / Галин Петков | Коментари: 4 | » Коментирай | Обратно към новината
Автор: Ивелина  |  Дата: 30.07.2014 14:07

При всички случаи трябва да се пие и колаген като хранителна добавка, задължително с витамин C. Най-ценният е от кожа на риба и е производство на полската компания Inventia http://collagen.club/

Освен това единствен в света е жив колаген, с жива тройна верига, а не хидролизат, с накъсана структура и само той се усвоява 95% от организма

Автор: Petar Nikolov  |  Дата: 11.02.2012 16:18

Po dobre da go vsema na hapceta.Tri insekcii sas postavjaneto sa okolo 600 lv.Dosta po skapo ako go pie na hapceta.Edna opakovka sas 120 hapceta sa kan 26 lv.

Автор: Peter Nikolov  |  Дата: 11.02.2012 16:14

Описание:
Колагенът: Поддържа кожата, ставите и съединителната тъкан здраве

• Намалява признаците на стареене, като се поддържа еластичността на кожата
• Подобрява фоликули на коса и нокти
• Подобрява мобилност в състояния като артрит и болки в ставите
• Запазва, изгражда и попълва чистата мускулна маса

Какво е колаген?

Колагенът е влакнести структурен протеин, който прави бели влакна (колаген влакна) на кожата, сухожилия, кости, хрущяли, както и всички други съединителната тъкан. Също така е доказано, разпръснати в гелове на тялото, за да осигури скованост, като в стъкловидното тяло хумор на окото. С други думи, Колагенът е естествен протеин, който композира по-голямата част от структурна подкрепа на организма и е основното вещество на съединителната тъкан. Това е фиброзна съединителна тъкан, която държи тялото ни заедно. Колагена присъства във всички многоклетъчни организми.

Колагенът дава на различни органи и тъкани Тяхната сила и еластични свойства. Двадесет и пет процента от сухото тегло на протеини на човешкото тяло е колаген. Седемдесет и пет процента от нашата кожа е направена от него, и общо около тридесет процента от цялото ни тяло е колаген. Колагенът е част от естествения грим на сухожилия, връзки, ставите, мускулите, косата, кожата и жизненоважни органи.

Защо да вземе колаген?

• артрит: за да Остео-артрит да бъдат лекувани ефективно, на хрущяла и синовиалната течност в ставите трябва да бъдат защитени срещу по-нататъшно унищожаване. Колагенът защитава и възстановява ставния хрущял, чрез подпомагане или повишаване на синтез на синовиалната течност, която се изисква за смазване на ставата. Той също инхибира свободните радикали ензими и авто имунни процеси, които се разграждат ставния хрущял и премахване на блокажи в кръвоносните съдове, водещи до ставата. Колаген, протеини, помага на тялото да се подмлади естествено, за да се регенерира хрущял и здрави ставната функция. стареене и травма наруши способността на организма да използва своите собствени chondroprotective агенти, което е довело до епидемия от артрит в целия свят.

• Анти-стареене на организма производството на колаген се забавя драстично с процеса на стареене. Това забавя процеса е стелт-и, а коварна. Тя започва да се забавя в нашите средата на двадесетте, улавя скорост в нашите тридесетте и четиридесетте, а загубите са дори по-силно изразени чрез нашата петдесетте и шейсетте години. Липса на колаген, или неправилно използване на тялото на колаген, е каква е причината за процеса на стареене. Освен много структурни свойства, колаген служи като основен катализатор за растежа и възстановяването на почти всички тъкани на тялото. Много различни стареене заболявания са свързани с доставка на организма от този жизненоважен протеин и до нарушения в самия колаген.

Какви научни изследвания дават доказателства в подкрепа на действие Колагенът?

Клинични изпитвания са показали, че колагенът намалява възпалението. В едно двойно-сляпо плацебо-контролирано проучване, 60 пациенти с тежка форма на ревматоиден артрит този колаген в продължение на три месеца и са имали 30% намаление в подуване на ставите и нежност.

Резултатите от проучване на медицинската клиника на Университета на Вюрцбург, Германия през 1995 г. показва, че в дългосрочен план потреблението на колаген увеличава стабилността и устойчивостта на протеиновите структури. Това от своя страна води до подобряване на качеството на крехки нокти и подобряване на качеството на косата.

Изпитвания, проведени от Харвардския медицински институт показват, че 100% чист колаген храни и поддържа съединителната тъкан. Резултатите от изследвания от физиолози д-р Oesser и професор на Seifert на Кил университет, публикува Само преди два месеца, показа за първи път, че колагенът играе важна роля в храненето на хрущялната тъкан.

Работата на професор R Московиц, директор на институт на Университета в Кливланд на артрит и президент на Международното общество за изследвания на Артроза предлага още едно доказателство за ефективността на колаген в лечението на остеоартрит. Изследванията на Московиц "показа, че колагенът е довело до значително намаляване на болката и подобрение в подвижността на ставите, за хора, страдащи от остеоартрит.


Начало на страницата
Съдържание »Посоки» Статии »

Автор: Mariana Pehlivanova  |  Дата: 16.03.2011 11:11

ZDRAVEITE! PROBLEMA E SVURZAN S MOIATA MAIKA. VUPROSUT MI EMOGE LI DA POSTAVI INGEKZIA - KOLAGEN , TUI KATO IMA GONARTROZA NA KOLENNITE STAVI. IMA ZATRUDNENIE PRI HODENE I TO S PROHODILKA. MOLIA ZAVASHETO MNENIE. BLAGODARIA PREDVARITELNO!

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.