ТЮТЮНОПУШЕНЕТО  |  КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯ

Какво има в цигарения дим?

23 октомври 2010 12:23 / Галин Петков | Коментари: 2 | » Коментирай | Обратно към новината
Автор: съхранение на стволови клетки  |  Дата: 29.03.2015 12:59

На кратко казано няма нищо хубаво и полезно в този цигарен дим, а хората не спират да изпитват болезнена нужда от него.Радва, се че се прие закон, в който се забравяна пушенето в затворени заведения и на всякакви подобни места, но ще бъде още по хубаво ако се спазват. Все пак имайки предвид, че при поемане на по-високи дози никотинът може да има и потискащо действие, характеризиращо се с отслабване на вниманието и понижаване на концентрацията. Това ли което искат всички пушачи не мога да разбра?!

Автор: Petkov  |  Дата: 27.10.2012 13:34

Въглеродният диоксид, известен и като въглероден двуокис е част от съдържанието на това което издишваме. Присъства и във всички газирани напитки и е безвреден, дотолкова доколкото точно организма го отделя концентрирано в белия дроб, без да умираме или се разболяваме от него. Концентрация на СО2 в атмосферата: тя е натоварена с около 0,038% обемни или 0,057% тегловни СО2.
Не виждам смисъл да се преиграва с невярна информация. Основен принцип в медицината е - дозата прави лекарството. Особено за 4000 компонента с концентрация 0.000001гр , присъстващи в атмосферата и храната ни с 1000-кратно по-висока концентрация

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.