Масажът с шоколад - ароматен, кадифен, неустоим

15 февруари 2010 00:19 | Коментари: 0
Масажът с шоколад - ароматен, кадифен, неустоим

Шоколадът винаги предизвиква „лакоми“ усещания у дамите. Дали ще го похапват, или ще ги масажират с него – няма никакво значение. Благотворният ефект, които той оказва върху тялото, е неповторим. Не става дума за еротичен масаж, а за най-чувствената процедура, която овлажнява, подхранва кожата и топи целулита. Това е комплекс от пилинг, масаж, репинг, антицелулитни програми. Всяка процедура се характеризира с различна техника и включва допълнителни продукти. Целта е не само тялото, но и душата да ликува, потопена в апетитен аромат и кадифена мекота.

Масажът с шоколад глади като с кадифена ръкавица, а ароматът е упойващ. Няма насищане на сетивата. И без да му се възлагат особени задачи, той работи за пълния релакс на тялото и душата. Помага на хора, които са изтощени, преуморени и напрегнати. Плавните движения успокояват нервната система и правят кожата сатенена.

Шоколадът има уникални свойства - той овлажнява и тонизира тялото. Храни кожата с активни вещества, които попиват и действат на нервната система като антидепресант. Те помагат за изработване на хормони, най-важен от които е този на щастието. От всички плодове и растения какаовите зърна имат най-висок антиоксидантен потенциал. Те са добър източник на биологично активни вещества като витамин В1, В2, РР, провитамин А, микроелементи като магнезий, калий, калций, натрий и желязо. Ароматът на шоколада повишава антимикробната и противовирусна защита на организма. Терапията бори умората, връща емоционалното равновесие, дава чувство на спокойствие и блаженство и вътрешна топлина.

За съжаление тази процедура не може да се направи при домашни условия с шоколада, който си похапваме, защото в него има консерванти, емулгатори и вещества, които се втвърдяват. За процедурите се използват само няколко важни съставки от тъмнокафявото изкушение - какао на прах и масло. Какаото в сместа, която се забърква, е истинско. Използва се заради ценните си съставки - естествени антиоксиданти, полифеноли, теобромин и танини. Известно е, че те стимулират както кръвообращението, така и психиката. Или иначе казано, какаото подобрява производството на ендорфини - естествените хормони на щастието. Те от своя страна задействат серотонина - главен отговорник за доброто настроение.

Кожата обича какаово масло, защото то я прави мека, жизнена и по-млада. Под неговата ласка тя става бляскава и сияйна. Освен това течната кафява маса почиства, пигментните петна изчезват, а фините бръчици се опъват. Ето защо все по-често шоколадът влиза в състава на маски за лице, които са подходящи за всички типове кожа - нормална, суха и увредена.

Масажът с шоколад е подходящ за всички, които искат да се заредят с добро настроение и да разтоварят стреса. Наричат го още „масаж на усмивките“, защото действа като антидепресант - стимулира всички сетива и събужда ендорфините.

Най-голям ефект има обаче антицелулитната терапия, която моделира тялото. В родните СПА центрове човек може да пробва няколко такива терапии. Комбинацията между шоколад и кафе например идеално моделира тялото и има антицелулитен ефект. Тя започва с лек пилинг с мед и кокосови стърготини. С тях се обтрива всеки сантиметър от проблемната кожа. Пилингът я подготвя жадно да поеме хранителните вещества от основното „ядене“. След него върху тялото се нанася серум от концентрат на какао и кафе. Сместа омагьосва с аромата си, докато в салона на приглушена светлина се разнасят звуците на нежна музика. Основният масаж се прави с шоколадов крем, кафе и грейпфрут. Тези три съставки идеално извайват фигурата. Шоколадът и кафето стимулират метаболизма на клетките и ускоряват разграждането на липидите.

Целулитът не е запазена марка на дебелите. Много млади и слаби жени също имат целулит и с години не могат да се отърват от него. Основният проблем при целулита е задържането на течности и токсини. Борбата за отстраняването му включва диета, гимнастика, специални продукти за ежедневно мазане и различни масажи. Всеки един от тези елементи сам по себе си не е достатъчен, за да окаже нужния ефект. При всички терапии обаче се препоръчва и масаж. Той стимулира обмяната и помага за заглаждане на релефа на кожата. Освен това раздвижва кръвта, а заедно с това и застоялата лимфа. Така отпадните продукти от обмяната, които често се задържат под кожата и са причина за така наречената портокалова кожа, се изтласкват по-лесно навън.

Масажът с шоколад стимулира разбиването на подкожните мазнини, оттичането на лимфата и изхвърлянето на токсините. В кафявата кремообразна маса се съдържат и други вещества освен какао и кафе. Щом тя се нанесе върху тялото, температурата се повишава. Загряването увеличава ефекта, защото допълнително ускорява метаболизма. Така активните вещества от маската проникват по-надълбоко.

Ефектът е особено добър при болки в гърба от схващане, обездвижване и стрес. След специфичен масаж на проблемните точки в гърба заливането с топлата шоколадова каша и увиването с фолио болката отшумява и преминава по-бързо.

„Шоколадовата заливка“ може да се направи и след излизане от сауната. Тогава релаксът е пълен. Не е нужно да чакате болките да ви сковат. По-добре е да си правите тази процедура само за наслада.

Етикети: СПА
Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ BEAUTY & SPA:

Има лесен лек от народната медицина против миризливи крака

7.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 2)

Миризливи крака е изключително неприятно усещане, което може да бъде избегнато с помощта на народната медицина

» Прочети

Лесни съвети за здрави нокти

27.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Как да укрепим нотките и да им помогнем да растат здрави и красиви. » Прочети

Грижа за краката през зимата

20.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Грижите за краката се oставят oбикновено на последно място. » Прочети

Какво казват ноктите за здравето?

Състоянието на нашите нокти може да ни подскаже за състоянието на цялото ни тяло. » Прочети

Да премахнем тъмните петна по кожата (част 2)

27.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Ето останалите средства за премахване на петна по кожата, които можем да приложим в домашни условия:

» Прочети

Да премахнем тъмните петна по кожата (част 1)

26.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Тъмните петна са знак за някаква "повреда" на кожата. » Прочети

Маски за коса в домашни условия

25.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Всяка дама иска да има здрава и хубава коса. » Прочети

Ето няколко хитрини за красота

23.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Бебешка пудра (талк)

» Прочети

Коя е най-болезнената козметична процедура?

22.03.2013 (Коментари: 3)

Нова козметична процедура обещава да подмлади видимо кожата ви само след първия път, но изисква минути на ужасно страдание, предаде БГНЕС.

» Прочети

Босилекът в козметиката

21.11.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Малко позната, дори екзотична съставка е босилекът в козметиката. » Прочети