Оранжевите храни намаляват риска от рак
Оранжевите храни съдържат невероятни свойства, които намаляват риска от рак. Учените представиха и другите предимства, поради които е препоръчително да се храним с повече оранжеви храни, предава БГНЕС.
Редица изследвания показват, че портокалите намаляват холестерола в кръвта и ускоряват изгарянето на мазнините. Морковите са пълни с витамин "А" и забавят процеса на стареене. Папаята поддържа здрава храносмилателната и имунната система, а тиквата е отлична за поддържане на здравето на сърцето. Предимството на тиквата е, че може да се използва и в сладки, и в солени рецепти. Сладките картофи съдържат много витамин "А", имат противовъзпалителни свойства и убиват бактериите, които причиняват акне. Тропическият плод гуава е богат на ликопен, мощен антиоксидант, който се бори срещу рака. Освен това съдържа 63% повече калий, отколкото бананите.
20.05.2025 ()
Черните петна по лука се причиняват от Аспергилус нигер - почвена гъба. » Прочети
20.05.2025 ()
Лятото на 2025 година обещава да бъде изпълнено с ярки цветове, интересни кройки и много стил. » Прочети
20.05.2025 ()
Чувствате се потиснати или претоварени? Това, което ядете, може да е по-силно, отколкото си мислите. » Прочети
20.05.2025 ()
През тoзи периoд късметът ще ви се усмихне в oблaсттa нa пaрите, семействoтo, здрaветo и кaриерaтa. » Прочети
19.05.2025 ()
Пазаруването на обувки онлайн може да е сбъдната мечта - докато не се окаже кошмар. » Прочети
19.05.2025 ()
Нова порция разсекретени доклади публикувани на официалния уебсайт на ЦРУ, повдигат отново въпроса дали на Земята живеят извънземни. » Прочети
19.05.2025 ()
Овен - Осмица чашиПровалЧувствате се неспособни да действате през този период. » Прочети
18.05.2025 ()
Навлизането в 30-те години често носи тихи промени. » Прочети