Ин витро АГ Медицински център „Димитров“

20 декември 2012 11:25 / ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ | Коментари: 2
Ин витро АГ Медицински център „Димитров“

Ин витро АГ Медицински център „Димитров“ e създаден през 1995 г. и е специализиран в лечението на всички форми женски и мъжки инфертилитет и криоконсервация на репродуктивни клетки, тъкани и стволови клетки. В Центъра се проследяват и бременности.

► В Центъра работят висококвалифицирани специалисти с научни степени и звания и дългогодишен опит в съответната област, многократно специализирали във водещи световни клиники. Двамата ембриолози, които работят в Центъра, са сертифицирани от ESHRE. Наш консултант е видният австрийски професор Файхтингер, ръководител на екипа, създал първото IVF бебе в Австрия.

Ин витро АГ Медицински център „Димитров“ е единственият български център, oдобрен за член на Международната асоциация на ин витро клиниките APART (International Association of Private Assisted Reproductive Technology Clinics and Laboratories).

► Центърът работи с ЦФАР (Фонда за асистирана репродукция). Документите за кандидатстване се оформят в рамките само на 10-15 мин. и се подават във Фонда от наш координатор, така че двойката да не губи излишно време.

► В Центъра стриктно се спазват началните часове на предварително назначените консултации, прегледи, стимулации, защото знаем колко ценно е времето на нашите пациенти и колко неудобства им причинява отсъствието от работа.

► Работният цикъл на Центъра е гъвкав – при нужда наш консултант може да извърши преглед извън работно време или в почивните дни, в удобно за Вас време, след предварително уговорен час.

► Специалистите в АГ център „Димитров“ не работят на конвейер. Те предоставят пълната информация на всяка двойка за диагнозата, начина на лечение и перспективите.

►В АГ център „Димитров“ индивидуалният подход към всяка двойка с репродуктивен проблем е стил на работа, изграден с годините практика.

►ЦЕНТЪРЪТ ПРОВЕЖДА БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ НА ДВОЙКИ С ПРОБЛЕМНО ЗАЧЕВАНЕ ВСЯКА ПОСЛЕДНА НЕДЕЛЯ ОТ МЕСЕЦА. ПРЕДВАРИТЕЛНО МОЖЕТЕ ДА ЗАПИШЕТЕ ЧАС НА ТЕЛЕФОН 954 7340.

►В Ин витро АГ Медицински център „Димитров“ вече е създадена криобанка с донорски яйцеклетки.

С КАКВО СЕ ОТЛИЧАВАМЕ ОТ ДРУГИТЕ ИН ВИТРО ЦЕНТРОВЕ?

Криоконсервацията на овариална тъкан е нова биотехнология, разработена с цел създаване на герминативни банки. Развитието й се свързва с възможностите за възстановяване на женските репродуктивни функции, увредени вследствие на определено заболяване, химиотерапия и др. В България през 2001 г. е стартирана фундаментална изследователска програма върху приложението на овариалната криоконсервация и трансплантация в асистираната репродукция и лечението на инфертилитет при жената.

У нас изследванията в тази област започват през 2000 г. в рамките на договор за съвместна научноизследователска и приложна дейност между Института по биология и имунология – БАН, и АГ център „Димитров“.

Известно е, че повечето онкотерапевтични агенти са цитотоксични, а яйчниците са чувствителни към такива въздействия, особено към влиянието на алкилиращи агенти и йонизираща радиация. Нарасналите възможности на онкологичната медицина позволяват на много пациенти да бъдат успешно лекувани и да имат дълга преживяемост. За съжаление, те не могат да възстановят репродуктивния си потенциал след високите дози химиотерапия, а около 20% губят и стероидогенезата си. Замразяването на овариални фрагменти преди началото на терапията може да се разглежда като потенциална стратегия за запазване на фертилитета на тези жени. Нашите специалисти имат богат опит в криоконсервацията на овариална тъкан, доказателство за което са многобройните им публикации в реномирани научни издания. За провеждане на изследвания, касаещи наличието на стволови клетки в яйчника, Ин витро АГ център „Димитров“ кандидатства по проект с ръководител доц. Пламен Тодоров пред Министерството на образованието, младежта и науката. За наша радост той бе одобрен и получи финансиране от МОНТ.

Признание за високия професионализъм на специалистите е фактът, че д-р Димитров и доц. Тодоров са избрани единодушно за председатели съответно на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве (обединяваща усилията на лекарите, работещи в областта на стерилитета) и на Българската асоциация по репродуктивна човешка ембриология.

За изследванията по криоконсервация на овариална тъкан колектив под ръководството на д-р Димитров е награден с престижната награда Signum Laudis Pro Scientiae Meritis за най-добра разработка в областта на медико-биологичните науки за периода 2002–2003 г. От многобройните постижения на Центъра може да се отбележи още раждането на първото (и засега единствено) бебе в България от замразена яйцеклетка, внедряването в нашата страна на техниките за ко-култивиране, предимплантационна генетична диагностика, витрификацията на ембриони и др.

e-mail: office@invitro.bg
website: http://invitro.bg
тел.: 02/ 954 7340

адрес: София, ж.к. Младост 1, ул. "д-р Стоян Чомаков" №2

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (2)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: poli  |  Дата: 24.08.2015 14:09

zdraveite iskam da popitam dali moje da imam deca kat ot parvoto rajdane natiskane na stomaha pri rajdane mi napraviha papna herniq blagodarq predvaritelno

Автор: eli  |  Дата: 8.01.2014 22:38

golqma blagodarnost,i priznatelnost kam trudat vi.

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ ИСКАМ БЕБЕ:

Стресът преди забременяване е опасен за бебето

16.01.2017 (Коментари: 1)

Стресът няколко месеца преди зачеване увеличава с 53% риска от смърт на бебето през първата една година от живота му, предупреждават учени от университета на Индиана, предаде БГНЕС.

» Прочети

Пътят на всяка жена, бореща се да има дете

23.12.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 41)

Това е изповедта на една жена, която е преживяла възможно най-ужасното нещо – дълги години искане да има дете и несполучливите опити.

» Прочети

Знаем ли всичко за недоносените бебета

29.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Според определение на Световната здравна организация, недоносено е дете, родено преждевременно, преди завършване на 37 седмица от бременността на майката.

» Прочети

Алгебра на зачеването

25.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Кога да потърсим специалист, ако бебето се бави?

» Прочети

Сега е идеалното време за забременяване

Сега е идеалното време да забременеете, тъй като децата, заченати през пролетта, са по-здрави, показва ново проучване.

» Прочети

КЛИНИКА МАЛИНОВ – ИН ВИТРО ЛАБОРАТОРИЯ

12.11.2012 / ПЛАТЕНА ПУБЛИКАЦИЯ (Коментари: 26)

КЛИНИКА МАЛИНОВ – ИН ВИТРО ЛАБОРАТОРИЯ

» Прочети

Проблемното забременяване заздравява връзката между мъжа и жената

6.11.2012 / д-р Петя Стефанова (Коментари: 2)

Ако вече няколко месеци и дори години с вашия партньор се опитвате да имате дете, но неуспешно, то няма начин вашата връзка да не се е променила.

» Прочети

Много секс не помага за забременяването

30.10.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 7)

Взимайки решение за забременяване, повечето двойки правят една основна грешка – започват да мислят само за забременяването и да правят секс във всеки удобен момент, дори и по няколко пъти на ден.

» Прочети

Дни за забременяване

28.09.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 7)

За разлика от мъжа при жената яйцеклетките се отделят не непрекъснато, а в определен момент от месечния цикъл, наречен овулация.

» Прочети

По-голям шанс за забременяване

20.09.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 11)

Не е достатъчно само да решите, че искате да имате дете. » Прочети