СЕКСУАЛНО ЗДРАВЕ

БЧК организира кампания по случай Световния ден за борба със СПИН

1 декември 2012 17:36 | Коментари: 0
БЧК организира кампания по случай Световния ден за борба със СПИН
Екипи от доброволци, разпространяващи превенционните материали, имаше и около паметника на Патриарх Евтимий, Народния театър и метростанция „Васил Левски“.
/ © Снимка: БГНЕС, архив

По случай Световния ден за борба със СПИН – 1 декември, Българският младежки Червен кръст - София, организира флашмоб и информационни пунктове.

От 11:00 до 16:30 часа доброволците на БМЧК организираха три стационарни информационни пункта за раздаване на презервативи и информационни материали, предаде БГНЕС.

Пунктовете се намираха на метростанция „Сердика“, съвместно с мобилен кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ КАБКИС, на метростанции „Софийски университет“ и „НДК“.

Екипи от доброволци, разпространяващи превенционните материали, имаше и около паметника на Патриарх Евтимий, Народния театър и метростанция „Васил Левски“.

Около 17.00-17:30 часа доброволците на БМЧК - София, от всички пунктове плануват да се отправят към НДК, където заедно с партньорите от Българската фармацевтична студентска асоциация, Българската стоматологична студентска асоциация, Студентския съвет на Медицинския университет и други ще се присъединят към флашмоб със запалени свещи.

Всички участниците ще изрисуват с телата си червен кръст и червена панделка за съпричастност в борбата срещу СПИН, с мото „Прегръдката не е заразна“.

Ротаракт клуб София-Тангра и Национална пациентска организация започват проучване, чиято цел е да покаже доколко българите са запознати със заболяването, начините на предаване и превенцията му. Инициативата е част от кампанията „& АЗ ЗНАМ“, която се провежда за трета поредна година.

Проучването ще стартира на 1 декември 2012 г. и ще продължи до 14 февруари 2013 г., като целта му е както да се събере информация за сексуалната култура на българина, така и да се информират сексуално активните хора за опасностите от ХИВ и СПИН.

Световният ден за борба срещу СПИН е отбелязан за първи път през 1988 г. от Световната здравна организация, като част от стремежа й да насочи общественото внимание към проблемите на ХИВ и да подчертае необходимостта от подкрепа и разбиране за хората, живеещи с ХИВ.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.

Няколко факта за менструалните чашки

13.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Напоследък много се говори за менструалните чашки по всички здравни форуми и предавания. » Прочети

Контрацепция – женските презервативи

13.02.2012 / Евелина Арнаутска (Коментари: 0)

Така наречените женски презервативи, за разлика от стандартно използваните, се поставят във вагината.

» Прочети

Кафето предпазва от рак на гърдата

13.05.2011 / Мария Цветкова (Коментари: 0)

Жените, които пият повече кафе, намаляват риска да развият рак на гърдата, сочи шведско проучване.

» Прочети

Първата целувка издава какъв ще бъде сексът

Повечето мъже и жени след първата целувка разбират какъв ще бъде партньорът в леглото, обясняват британски социолози.

» Прочети

Нов спрей за по-добър секс разработиха учени

Нов революционен спрей може да помогне на мъжете да правят секс 5,5 пъти по-дълго от обикновено, твърдят учени. » Прочети

Мъж изпаднал в 27-дневна ерекция

31.05.2010 (Коментари: 0)

В резултат на мощен пристъп на приапизъм (възникнала ерекция без психологическа и физическа стимулация) жител на Доминиканската република е бил споходен от възбуда, продължила 27 дни. » Прочети

Човек може да обича двама души едновременно

23.05.2010 (Коментари: 2)

Възможно ли е да се обичат едновременно двама души? » Прочети

Мъжете и жените имат различни еротични желания

23.05.2010 (Коментари: 3)

Еротичните желания на мъжете и жените коренно се различават. » Прочети

Физическото привличане играе важна роля в избора на партньор

22.05.2010 (Коментари: 2)

Физическото привличане играе важна роля в избора на партньор, твърдят психолозите. » Прочети

Депресията води до еректилна дисфункция у мъжа

20.05.2010 (Коментари: 0)

Депресиията, загубата на самоуважение, ниското самочувстние и разрива в интимните отношения могат да бъдат както причина за липса на сексуално желание, така и следствие от импотентността. » Прочети