Червеното месо води до инсулт
Високопротеиновата диета има големи преимущества, когато говорим за отслабване и поддържане на телесно тегло, но е от изключително голямо значение какъв е източникът на протеините в нея. Според специалистите хората, които приемат големи количества червено месо, са изложени на по-висок риск от инсулт.
Тази информация се базира на обединените данни от две мащабни проучвания в продължение на близо 20 години. За да установят какво е влиянието на всеки един източник на протеин върху здравето, учените разделили доброволците спрямо това колко често и какво количество червено месо, риба, пилешко, соя, мляко и сирене консумират. Групата на хранещите се предимно с червено месо алармиращо се отличавала от останалите. Сред хората, хранещи се два пъти дневно с червено месо, рискът от инсулт е 28% от общия за популацията.
Експертите съветват, ако решим да контролираме теглото си посредством високопротеинов режим, да се обърнем към здравословните алтернативи – риба, птиче месо, соя, млечни продукти и пречистени протеинови добавки.
10.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Може би сте чували за популярната като „холивудска" закуска – чаша топла вода с половин грейпфрут. » Прочети
8.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Джинджифилът е любима подправка на много хора. » Прочети
27.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Българското сурово барче Go4Raw спечели престижната награда "Най-добър нов продукт” в категорията Хранителни продукти и снаксове на най-голямото световно изложение за здравословни храни Биофах в Нюрнберг, Германия. » Прочети
15.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Обичате ли кафе? » Прочети
24.01.2017 / Екип на Doctoronline.bg ()
Тъй като вече нямаме възможността да хапваме пресни плодове, единствения начин да се насладим на любимия си плод, е той да е изсушен. » Прочети
6.01.2017 ()
Новата диета, наречена „3 часа“ се основава на това кога ядете, а не какво, предаде БГНЕС.
» Прочети
28.12.2016 ()
Една шепа шамфъстък на ден може да ви помогне да намалите щетите от стреса, предаде електронното издание Health.
» Прочети
25.12.2016 / Екип на Doctoronline.bg ()
Черният чай с цитрусови нотки от бергамот стопява мазнините, откриха учени, ръководени от професор Винченцо Молас, съобщи БГНЕС.
» Прочети
13.12.2016 ()
Най-полезната подправка е канелата, която допринася за доброто здраве и предпазва от настинки и вируси.
» Прочети
29.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg ()
Витамините са съществена част от здравословния хранителен режим – тялото демонстрира симптоми при липса на конкретен витамин. » Прочети