ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ  |  ИНТЕРЕСНО

Домашни илачи срещу косопад

25 август 2010 14:40 | Коментари: 1
Домашни илачи срещу косопад

Маска против косопад с греяно вино

Към кафена чаша греяно вино се добавят 5 счукани скилидки чесън и 1 с.л. свинска мас. Получената маска се държи на косата от 1 до 2 часа, като главата се увива в хавлиена кърпа. Измива се с шампоан с неутрално pH.

Маска против косопад с бира

При косопад помага и горещата бира. С нея се намазва косата и се увива със затоплена кърпа. Тази процедура обаче се прави поне 5 поредни дни.

Маска против косопад

1 жълтък, 1 с.л. балсам, 1 с.л. кис. мляко, 7-8 капки Вит. А, 7-8 капки Вит. Д, 10 капки стимулант за коса на Икаров, 1 м.л. мед, 1 м.л. алкохол. Всичко се разбърква много добре, намазва се косата, завива се с вестник, найлон и хавлиена кърпа и се държи 20-30 мин. Прави се преди боядисване, защото боята пада, или 2 пъти в месеца.

Маска против косопад с масло, жълтък и пчелно млечице

200 г масло се разтопяват. Сваля се от огъня и малко преди да се втвърди, се добавят 1 жълтък и 2 г пчелно млечице. Маската се държи в хладилник и се използва на части според дължината на косата. Държи се на косата 3 часа, след което се измива с неутрален шампоан и без балсам.

Маска против косопад със зехтин, бадемово масло и Витамин А

Много добра маска за косопад, особено през пролетта - смес от равни части зехтин, бадемово масло и ампула Витамин А. Маската се нанася по цялата коса, като се втрива добре и в корените. Завива се с найлон и топла кърпа. Престоява се така поне 2 часа. Ефектът се забелязва почти веднага. Ако не разполагате с достатъчно време, можете половин час преди да измиете косата, да я намажете само със зехтин. Той е много полезен за заздравяване на корените.

Медена маска за изтощени коси и косопад

Медът е много полезно средство срещу косопад. Той може да се смеси със суров сусам и пектин и да се яде по лъжичка преди всяко хранене. Подходящ е и за маски на изтощени коси. Лъжица мед можете да смесите с рициново масло, жълтък, лъжичка ром, комбинирани Витамини А и Д, може да се прибави и газ, ако не се притеснявате от миризмата. Маската се нанася обилно в корените и по продължение на косъма. Поставя се найлон и топла кърпа. Стои се 2 часа, след което се измива обилно с вода. Отмиването е малко по-трудно, затова може да се наложи да насапунисате косата два пъти. Това обаче не е препоръчително в останалите случаи, тъй като обикновено шампоаните съдържат доста агресивни съставки, които могат допълнително да увредят косъма.

Маска против косопад с жълтък, рициново масло и Витамин А

1 жълтък, рициново масло, 1 ч.л. Вит. А.

Всичко това се смесва, докато стане като майонеза, и се нанася върху корените на косата, преседява се към 2 часа и се измива с шампоан и балсам. По желание могат да се прибавят и стрити на прах овесени ядки.

Маска против косопад с рициново масло, коняк и яйце

300 г рициново масло с 30 мг коняк и 1 прясно яйце. Мажем корените на косата. Завиваме с хартия, найлон и топла кърпа. След 2 часа измиваме.

Маска против косопад с жълтък, зехтин, лук и мед

1 жълтък, 1 с.л. зехтин, 2 с.л. сок от прясно изцеден лук и 1 ч.л. мед. Със сместа се мажат първо корените, а после и цялата коса. Завива се главата с хартия, найлон и кърпа. След 2 часа се измива косата с разбит жълтък и се облива с оцетена вода.

Запарка от розмарин против косопад

Запарка от 2 ч.л. накълцани листа от розмарин и 300 мл вода. Киснат 15 мин. и се прецежда. Първо се втрива в корените, после - в цялата коса.

Маска с лук против косопад

Вечер в корените на косата се втрива сок от настърган прецеден лук. Преспива се и на сутринта косата се измива с препечена, разтворена в оцет хума

Маска против косопад с мед, сок от алое и чеснов сок

1 супена лъжица мед, сок от алое и чаена лъжичка чеснов сок се смесват. Сместа може да се приготви предварително и да се съхранява в хладилник. Преди използване към 1 супена лъжица смес прибавете един жълтък, добре разбъркайте и намажете кожата на главата. Завържете я с памучна кърпа и отгоре с найлонов плик. Оставете така 20 минути. След това измийте добре косата. Повторете тази процедура пет пъти подред.

Съветите са от forumer.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (1)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: hristina  |  Дата: 15.11.2010 10:55

Харесва ми този сайт.

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ ИНТЕРЕСНО:

Романтични поверия за осми март

7.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Съществуват много поверия, свързани с най-женския празник - осми март. » Прочети

От колко сън се нуждаем в зависимост от годините ни

25.12.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Разбира се, кой не иска да знае?! » Прочети

Защо някои пушачи не могат да спрат цигарите?

23.11.2016 (Коментари: 7)

Широко разпространеното мнение, че прекратяването на вредния навик зависи от волята, беше развенчано с новото изследване на американски учени от Северна Каролина.

» Прочети

Ходенето е по-полезно от тичането

10.04.2013 (Коментари: 0)

Добра новина за тези, които предпочитат дългите разходки пред изморителното тичане.

» Прочети

Оплешивяването издава риск за сърцето

Мъжете с оредяваща на темето коса, изглежда, са по-застрашени от сърдечни болести в сравнение със своите връстници с младежки гъста прическа. » Прочети

Колко калории горим в чистене?

27.03.2013 (Коментари: 0)

Повечето жени не си представят, че почистването на дома може да им осигури не само чистота, но и стройна фигура.

» Прочети

Кръвното вреди на зъбите

26.03.2013 (Коментари: 2)

Екип от изследователи от Швеция откриха още една лоша последица от високото кръвно налягане и сърдечните болести – увреждането на зъбите.

» Прочети

Полезно ли е обезмасленото мляко за децата?

25.03.2013 (Коментари: 0)

Преди се смяташе, че обезмасленото мляко поддържа здравословното тегло на децата, но ново проучване разкри, че помага за напълняване.

» Прочети

Диня и домати за вечна младост

22.03.2013 (Коментари: 3)

Американски диетолози препоръчват да добавите червените хранителни продукти към ежедневното си меню, за да съхраните младостта си, предаде БГНЕС.

» Прочети

Приспивателните подобряват паметта

16.03.2013 (Коментари: 0)

Приспивателните таблетки могат да помогнат за подобряването на паметта и да открият път към намирането на лекарство срещу деменция, предаде БГНЕС.

» Прочети