НОВИНИ

Никога не мийте тези храни преди употреба!

27 февруари 2023 10:00 | Коментари: 0
Никога не мийте тези храни преди употреба!

Още от съвсем малки ни учат, че винаги трябва да мием старателно храната, когато сме решили да я консумираме. Но едва ли се замисляме, че този почти вроден навик може да се окаже вреден и всъщност да нямаме особена полза от него.

Измиването на някои продукти води до разпространение на бактерии и редица други негативни ефекти, твърдят специалисти. Днес ви представяме 5 храни, които не трябва да мием преди ядене, пише Една.бг.

ГЪБИ

Ако гъбите се държат във вода или се накисват за по-дълго време, ще абсорбират голямо количество от течността. Изплакнете ги добре и ги изсушете с хартиена кърпа. Правете това само преди готвене. В противен случай продуктът ще се развали бързо.

ПАСТА

Звучи невероятно, но има хора, които мият пастата, преди да я сварят. Главните готвачи смятат тази процедура за престъпление, защото при миене продуктът губи нишесте, а благодарение на него сосът се абсорбира по-добре. Можете да измиете този продукт само след подготовка и ако правите салата или азиатски нудъли.

МЕСО

Суровото месо (говеждо, свинско, телешко, агнешко) не трябва да се мие заради бактериите. След термичната обработка местото е чисто. Полезен съвет: Преди да готвите, отстранете сока на месото и влагата от повърхността с хартиени кърпи или салфетки. След това измийте ръцете си със сапун и топла вода.

ПИЛЕ

Бактериите върху суровото пиле са опасни за здравето ни. Сред тях най-известната е салмонелата. Много хора си мислят, че ако този продукт се измие преди готвене, това ще помогне за решаването на проблема, но не е така. Чрез пръските на водата по месото бактериите се разнасят из мивката, остават по батерията и ръцете ни. Ако веднага се пристъпи към термична обработка, всички микроорганизми ще загинат. Според главните готвачи в света най-добре е пилето да се вари два пъти: след като месото заври, водата се сменя и варенето продължава.

ЯЙЦА

Яйцата често се третират със специална субстанция, така че микроорганизмите да не проникват в черупката. Водата унищожава този защитен слой.

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Няколко имена за момичета и момчета, привличащи успеха

Всички знаем, че името на един човек говори много за него и винаги е първото нещо, което научаваме, когато се запознаваме с някой нов човек. » Прочети

Как да се справим с напуканите пети

Напуканите пети може да са грозни, но обикновено не причиняват сериозни проблеми. » Прочети

Успешно начало на м. май за тези зодии

Астрологията откроява четири зодиакални знака, за които началото на новия месец обещава изключителни емоции. » Прочети

По-полезен ли е замразеният хляб?

Според публикации в TikTok замразяването на хляба го прави по-здравословен. » Прочети

Няколко важни супер ползи от оцета

Повечето домакини са свикнали да използват оцета за готвене, не подозирайки, че този продукт има още няколко разновидности. » Прочети

Финансов хороскоп за м. май

Финансовият хороскоп за май е позитивен и вдъхновяващ за повечето зодии. » Прочети

Разпети петък е - най-тъжният ден за християните. Вижте какво НЕ се прави

Страстният петък е най-строгият ден в предвеликденската подготовка и най-тъжният ден сред християните. » Прочети

Пухкав козунак на конци по рецептата на баба

В навечерието сме на един от най-големите и светли християнски празници - Възкресение Христово. » Прочети