НОВИНИ

Сутрешни навици за ефективно отслабване

26 ноември 2022 10:00 | Коментари: 0
Сутрешни навици за ефективно отслабване

Събудете се с песен. Често от рутината забравяме да се протегнем и да се усмихнем след ставане от сън. А това се оказва един от важните фактори за тонус на организма. Онези пък, които са решили да отслабнат, могат да видят няколко простички способа за сутринта, гарантиращи впечатляващ резултат. Предлага ги elle.ru. 

Да бъде светлина

Пускайки светлина в стаята, вие пускате и положителната енергия, която влияе благотворно върху организма. Учени от американския университет Northwestern определят, че 20 – 30 минути ярка светлина, получени сутрин, са способни да регулират метаболизма и да задвижат много други процеси.

Така че сутрин не палете лампата, а вдигнете щорите и отворете широко прозореца. Независимо от физическата активност, от количеството сън, от възрастта или калориите за ден именно утринната светлина съставлява 20 процента от индекса на растежа на теглото на всеки човек. Така че преди да започнете с упражненията, се усмихнете през прозореца на ярката светлина. 

Движението е живот

Дори най-кратката физзарядка, извършена всяка сутрин преди закуска, внася огромна лепта в процеса на отслабване, камо ли кроса и пълноценното фитнес занимание по всяко друго време на деня. Изследвания показват, че онези, които хапват обилно след неголяма физзарядка сутрин, изгарят повече мазнини от тези, които хапват малко и едва след това се отправят на крос. 

Размерът има значение

Ако сте свикнали да изпивате сутринта чаша портокалов или ябълков сок, най-добре е да използвате за целта висока тясна чаша, а не стандартна широка. Зрителната измама позволява да съкратите количеството на употребяваната течност, а заедно с това и количеството на захарта. А най-доброто от всичко е просто да изпиете чаша обикновена вода. 

Повече протеини

Учените все по-често стигат до извода, че залогът за успешното отслабване – повече, отколкото ние си мислим, е в количеството употребяеми протеини сутрин. Ако сутринта хапнете сериозна протеинова закуска с яйца и примерно парче шунка вместо млечни продукти и зърнени храни, на обяд ще ви се иска да ядете доста по-малко от обичайното. Протеините отдавна се смятат за закуска номер 1. 

Минута за медитация 

Няколко минути спокойна концентрация в дишането са способни да зададат правилна настройка за целия ден напред и да повишат самосъзнанието, включително необходимия фокус по отношение на храненето. Именно недостигът на самосъзнание в продължение на деня често е отговорен за неправилния избор на храна, затова е толкова важно да отделите поне 5 минути в сутрешната рутина, за да се вгледате в себе си.

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Eксперт: внорите бракове со по-щастливи

26.04.2024 (Коментари: 0)

Малко под половината от първите бракове, 45%, завършват с развод, но само 31% от вторите бракове се провалят. » Прочети

Министърът на образованието: Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3%

26.04.2024 (Коментари: 0)

Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3 процента за цялата страна и са по-малко от 100, работим много добре съвместно с Министерството на здравеопазването. » Прочети

Как да се справим със сенната хрема?

26.04.2024 (Коментари: 0)

Алергичният ринит, известен още като сенна хрема, е много повече от обикновено сезонно неразположение. » Прочети

Пролетна диета за всеки

26.04.2024 (Коментари: 0)

По това време на годината започваме да обръщаме особено внимание на фигурата си. » Прочети

Ето кои са късметлийските дни през май за всяка зодия

26.04.2024 (Коментари: 0)

Овен (21 март-20 април)Енергията на този месец благоприятства добрите дела, така че намерете възможност да помогнете на тези, които се нуждаят от вашата подкрепа. » Прочети

Какви са разликите между лимона и лайма?

25.04.2024 (Коментари: 0)

В готвенето на цитрусови плодове лимонът и лаймът се използват много често. » Прочети

Мравчено дърво: Чаят от лапачо - витаменинен микс и панацея за много болести

25.04.2024 (Коментари: 0)

Лапачо или Тахебо е напитка, приготвена от вътрешната кора на дървото Розово лапачо, разпространено в горите на Аржентина и Перуанските Анди. » Прочети

Месец май - успешен за всички зодии, но носи огроччно щастие и успехи на тези зодии

25.04.2024 (Коментари: 0)

Месец май е ласкав и добър месец за всеки един зодиакален знак по волята на небесното подреждане, твърдят астролозите и, разбира се, веднага правят уговорки и броят изключения. » Прочети

Няклко доказани начина да отслабнете без диета или спорт

24.04.2024 (Коментари: 0)

Има много ефективни стратегии за отслабване, но ако се чудите как да отслабнете, без да спортувате, има научно подкрепени методи за това. » Прочети