НОВИНИ

Приготвяте ли рибата правилно? Няколко полезни трика (ВИДЕО)

4 август 2022 11:00 | Коментари: 0
Приготвяте ли рибата правилно? Няколко полезни трика (ВИДЕО)

Рибата е сочена за една от най-здравословните храни и често присъства на трапезата ни.

В този материал ще ви разкрием няколко полезни трика, споделени от специалисти.

Прилагането на тези хитринки при приготвянето на риба гарантира отличен вкус.

Ако спазите тези трикове, ще можете да се възползвате максимално от полезните свойства на месото.

Ако сте решили да я варите, най-добре е да подберете по-едра и тлъста риба. Освен подправките, към водата добавете и няколко капки ябълков оцет или лимонов сок.

По този начин месото ще стане по-крехко и ще се запази бяло.

Освен това миризмата на риба, която за някои хора е неприятна, ще се усеща по-слабо.

За да запазите вкуса, аромата и вкусовите качества на рибата, трябва да добавите и сол във водата.

Полезни съвети за приготвяне на риба

В никакъв случай не преварявайте рибата! От момента на завирането засечете 5-10 минути в зависимост от големината на рибата и я отдръпнете от котлона.

В случай че сте решили да пържите рибата, то трябва да знаете, че растителната мазнина, в която ще я пържите, в никакъв случай не трябва да е вряла. Най-добре е да е сгорещена.

Ако не спазите тази препоръка и сложите рибата във вряща мазнина, отвън ще се изпържи много бързо, но отвътре ще остане сурова.

След като приключите с пърженето на рибата, миенето на тигана е сериозно предизвикателство. Вероятно много пъти ви се е случвало тиганът да мирише на риба.

За да се справите с този проблем, нужно е само да налеете малко вода и оцет в тигана и да го сложите на котлона да поври за няколко минути.

Специалистите съветват, когато печете риба във фурната, да я сложите на 250-280 градуса за 30-50 минути в зависимост от това колко е дебела рибата.

Когато пък я приготвяте на скара, предварително я намажете от външната страна с растително масло.

 

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Ерген №1 Виктор попари Алек

21.05.2024 (Коментари: 0)

Виктор Стоянов, който стана национално известен благодарение на първия сезон на "Ергенът", не спести отрицателното си отношение към Алек Младенов. » Прочети

Кои са най-често срещаните лъжи преди с*екс?

21.05.2024 (Коментари: 0)

Не вярвайте на всичко, което чувате в спалнята. » Прочети

Karl Lagerfeld обувки - хит на сезона

21.05.2024 (Коментари: 0)

Потопете се в света на луксозната мода с Karl Lagerfeld обувките: аксесоари с доказано качество, които доминират както по модните писти, така и в индивидуалните гардероби през този сезон. » Прочети

Загубеняк с цайси: Вижте как е изглеждал Ергенът Алек преди (СНИМКА)

20.05.2024 (Коментари: 0)

Ергенът Алекс Младенов разсмя зрителите с нов бисер - че никога не е виждал руси турци, писа "Уикенд". » Прочети

Най-силните енергийно места в България

20.05.2024 (Коментари: 0)

България с богатото си културно наследство и разнообразна природа е дом на мистични и тайнствени места - от древни светилища до природни феномени. » Прочети

Любовен хороскоп за 20 – 26 май

20.05.2024 (Коментари: 0)

През новата седмица ще търсим истината в любовта. » Прочети

Бъркани яйца с лапад и овче сирене

20.05.2024 (Коментари: 0)

В сезона на лапада сме и сега ви предлагаме една рецепта, останала в тефтера на баба от далечни години. » Прочети

10 здравословни ползи от употребата на девесил

19.05.2024 (Коментари: 0)

Растението девесил е от едно семейство с копъра, моркова, целината и магданоза, и споделя сходен аромат и вкус с тях. » Прочети