ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ  |  ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ДИЕТИ

5 неочаквани ползи от джинджифила

8 март 2017 15:23 / Екип на Doctoronline.bg | Коментари: 0
5 неочаквани ползи от джинджифила

Джинджифилът е любима подправка на много хора. Той е известен с това, че с негова помощ се отслабва. За целта се използва чай от джинджифил, който се приготвя от парченце корен от джинджифил, което представлява квадрат със страни около сантиметър.

Джинджифилът се залива с 400 милилитра вряла вода и се оставя да престои четири часа. След това се прецежда и се пие с лимон и мед. Благодарение на ценните съставки в джинджифила той действа на организма благотворно и спомага за бързото сваляне на килограми.

Джинджифилът е една от най-ароматните подправки за кулинарните ви вълшебства. Можете да го добавяте в супи, ястия и дори да поръсвате салатите си с джинджифил на прах.

Джинджифилът е незаменим ароматизатор на ориза, той се използва и за приготвянето на много десерти. Ако добавите подправката в края на приготвянето на ястието или десерта, ароматът й ще е по-силен.

Но освен че е ароматна подправка и се използва като чай за отслабване, джинджифилът може да се използва и за други полезни цели.

Ако редовно пиете чай от джинджифил или го използвате като подправка за ястията, супите и салатите си, ще се радвате на много добро кръвно налягане.

Джинджифилът намалява високото кръвно налягане, а също така намалява и нивата на вредния холестерол в организма на човека. Благодарение на ароматния корен ще се чувствате много по-добре.

Ако дъвчете от време на време парченце корен от джинджифил – без да го гълтате, естествено – това ще подобри здравината на зъбния ви емайл.

Джинджифилът се препоръчва след травми и заболявания, тъй като спомага за преодоляването на болката и на възпалението и има силна възстановителна функция.

Джинджифилът влияе положително върху мъжкото здраве. Редовната употреба на тази ароматна подправка влияе добре върху потентността.

Джинджифилът, независимо дали е в ястия или във вид на чай, действа укрепващо на имунната система. Ако редовно използвате джинджифил, това ще ви предпази от редица заболявания.

Джинджифилът не се препоръчва на хора, които имат стомашно-чревни заболявания или язва. Бременните трябва да внимават с джинджифила, от него трябва да се въздържат и кърмачките.

Източник:gotvach.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.

С какво е полезна чашата вода на гладно сутрин

10.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Може би сте чували за популярната като „холивудска" закуска – чаша топла вода с половин грейпфрут. » Прочети

Сурово барче с ядливи български рози и пробиотик спечели международна награда

27.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

Българското сурово барче Go4Raw спечели престижната награда "Най-добър нов продукт” в категорията Хранителни продукти и снаксове на най-голямото световно изложение за здравословни храни Биофах в Нюрнберг, Германия. » Прочети

Вижте кои са ползите и вредите от кафето

15.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Обичате ли кафе? » Прочети

Дали са полезни сушените плодове

24.01.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Тъй като вече нямаме възможността да хапваме пресни плодове, единствения начин да се насладим на любимия си плод, е той да е изсушен. » Прочети

Нова диета „3 часа“

Новата диета, наречена „3 часа“ се основава на това кога ядете, а не какво, предаде БГНЕС.

» Прочети

Ядки срещу стрес

28.12.2016 (Коментари: 0)

Една шепа шамфъстък на ден може да ви помогне да намалите щетите от стреса, предаде електронното издание Health.

» Прочети

Как да стопим мастните клетки?

25.12.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 3)

Черният чай с цитрусови нотки от бергамот стопява мазнините, откриха учени, ръководени от професор Винченцо Молас, съобщи БГНЕС.

» Прочети

Канелата е най-полезната подправка

13.12.2016 (Коментари: 0)

Най-полезната подправка е канелата, която допринася за доброто здраве и предпазва от настинки и вируси.

» Прочети

Витамини и минерали

29.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

Витамините са съществена част от здравословния хранителен режим – тялото демонстрира симптоми при липса на конкретен витамин. » Прочети

Какаовите зърна...

28.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Родината на какаото е Централна Америка, където през 14 век аптеките откриват ценните му качества и буквално са боготворели свойствата му векове наред. » Прочети