Яжте авокадо
Авокадото има най-високо съдържание на витамин Е от всички плодове и е богато на протеини.
Авокадото е богато на фосфор, сяра и хлор, а също и на желязо, мед, калий и натрий.
В авокадото се съдържа всичко необходимо за човешкия организъм с изключение на витамин С. (Само маслините имат подобно съдържание на мазнини). Съдържащият се в него витамин А осигурява устойчивост срещу бактериални инфекции.
Ако ядете твърде много, изключително високото съдържание на мазнини (25-30%) ще стимулира свръхпроизводителност на жлъчката, тъй като хапнете ли мазнини, жлъчните сокове се изливат в дванадесетопръстника.
Авокадото е полезно за хора, които искат да повишат теглото си: яжте по едно-две на ден. Захарите могат да бъдат абсорбирани директно при минимално храносмилане.
Протеинът, който се съдържа в авокадото, е по-висш от този в зърнените храни. Меката част на плода може да се смеси с вода и да се използва като заместител на млякото. Не съдържа фибри и образува гладка емулсия., може без проблем да се дава на бебета. Авокадото превъзхожда месото, тъй като в него няма бактерии. Ако искате да се радвате на дълголетие, включете авокадото в диетата си.
Авокадото е полезно при лечението на:
храносмилателни проблеми;
автоинтоксикация;
колит, излишък на жлъчна секреция;
халитоза;
чревно гниене – не забравяйте, че не съдържа бактерии;
свръхкиселинност и киселини в стомаха – използвайте добре узрели папая и авокадо като основни храни;
дуоденит;
заболявания на жлъчния мехур;
язва на дванадесетопръстника – тъй като успокоява тъканите и минава бързо през чревния тракт.