НОВИНИ

Какво ще се случи само след 4 часа, ако изядеш 5 ореха?

12 юни 2017 16:30 | Коментари: 0
Какво ще се случи само след 4 часа, ако изядеш 5 ореха?

Орехите съдържат два пъти повече антиоксидантни полифеноли от всички останали ядки. Изследване, проведено в университета в Пенсилвания, показва, че орехите помагат на организма да се справи със свободните радикали, които вредят на клетките и причиняват заболявания.

Бадемите, шамфъстъците, лешниците и кашуто също са богати на ненаситени мастни киселини, витамини и протеини, но учените отбелязват, че хората не консумират тези ядки в достатъчни количества.

Техният съвет е простичък – "Яжте по пет ореха на ден".

Предходни изследвания посочват, че консумацията на орехи може значително да забави появата на признаците на остаряване, като същевременно предпазва от сърдечни заболявания и някои видове рак.

Откритието, че седем ореха на ден са напълно достатъчни да предпазят от развитието на заболявания, свързани със сърдечносъдовата система, води до обявяването на тези ядки за суперхрана. Всъщност те се възприемат като най-перфектната храна, която може да бъде открита в природата.

Освен това е доказано, че от всички останали ядки орехите са онези, които съдържат най-голямо количество антиоксиданти. Не случайно експертите твърдят, че винаги когато става въпрос за здравословни храни, орехите трябва заемат място в челната тройка.

Те не само са богати на антиоксиданти, но и съдържат здравословни фибри, протеини, витамини и минерали. Не е изненадващо, че изследванията показват, че редовният прием на орехи намалява риска от развиване на сърдечни заболявания, някои видове рак и дори диабет.

Интересен факт е, че орехите сами по себе си приличат на малки мозъчета. Днес е добре известно, че подпомагат дейността на повече от тридесет невротрансмитери като част от мозъчната функция.

Скорошни изследвания анализират и оценяват съдържанието на антиоксиданти в няколко вида ядки: орехи, бадеми, фъстъци, шамфъстък, лешници, бразилски орех, макадмия, кашу и американски орех.

"Орехите се подреждат измежду най-добрите храни", твърдят учените. Те добавят, че освен, че съдържат най-голямо количество полезни вещества, антиоксидантите в тях са и най-добри по отношение на силата им – те са 15 пъти по-силни от витамин Е, посочван като един от лидерите в тази класация.

Друго преимущество на орехите е, че те се консумират предимно сурови и по този начин са и най-ефективни. Повечето други ядки се обработват, което намалява тяхното благотворно влияние.

Много хора избягват консумацията на орехи, тъй като смятат, че това ще увеличи теглото им. Тези ядки обаче съдържат здравословни полиненаситени и мононенаситени мазнини, които не запушват кръвоносните съдове по начина, по който го правят наситените мазнини. Ако ядетеш орехи, не само няма да качиш килограми, а точно обратното. Те ще ти помогнат да намалиш теглото си, защото ще се чувстваш заситена по-дълго време.

Според учените "седем ореха на ден е идеалното количество, необходимо, за да извлечем максимална полза от тези ядки."

Орехите съдържат високо количества мазнини (55-65%), както и висококачествени протеини (15%), въглехидрати, богати са на калий, магнезий, фосфор, желязо, витамини B и С.

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Eксперт: внорите бракове со по-щастливи

26.04.2024 (Коментари: 0)

Малко под половината от първите бракове, 45%, завършват с развод, но само 31% от вторите бракове се провалят. » Прочети

Министърът на образованието: Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3%

26.04.2024 (Коментари: 0)

Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3 процента за цялата страна и са по-малко от 100, работим много добре съвместно с Министерството на здравеопазването. » Прочети

Как да се справим със сенната хрема?

26.04.2024 (Коментари: 0)

Алергичният ринит, известен още като сенна хрема, е много повече от обикновено сезонно неразположение. » Прочети

Пролетна диета за всеки

26.04.2024 (Коментари: 0)

По това време на годината започваме да обръщаме особено внимание на фигурата си. » Прочети

Ето кои са късметлийските дни през май за всяка зодия

26.04.2024 (Коментари: 0)

Овен (21 март-20 април)Енергията на този месец благоприятства добрите дела, така че намерете възможност да помогнете на тези, които се нуждаят от вашата подкрепа. » Прочети

Какви са разликите между лимона и лайма?

25.04.2024 (Коментари: 0)

В готвенето на цитрусови плодове лимонът и лаймът се използват много често. » Прочети

Мравчено дърво: Чаят от лапачо - витаменинен микс и панацея за много болести

25.04.2024 (Коментари: 0)

Лапачо или Тахебо е напитка, приготвена от вътрешната кора на дървото Розово лапачо, разпространено в горите на Аржентина и Перуанските Анди. » Прочети

Месец май - успешен за всички зодии, но носи огроччно щастие и успехи на тези зодии

25.04.2024 (Коментари: 0)

Месец май е ласкав и добър месец за всеки един зодиакален знак по волята на небесното подреждане, твърдят астролозите и, разбира се, веднага правят уговорки и броят изключения. » Прочети

Няклко доказани начина да отслабнете без диета или спорт

24.04.2024 (Коментари: 0)

Има много ефективни стратегии за отслабване, но ако се чудите как да отслабнете, без да спортувате, има научно подкрепени методи за това. » Прочети