СПЕЦИАЛИСТИ

Д-р Цано Чалашканов

Д-р Цано Чалашканов
клиничен микробиолог

Д-р Ц.Чалашканов завършва медицина през 1996 година в Медицинския Университет-София и работи в извънболничната помощ като интернист и общопрактикуващ лекар.От 1998 година работи като главен асистент в Отделението по Клинична Микробиология към УМБАСМ”Пирогов”.Той е клиничен микробиолог с дългогодишен опит в диагностиката и лечението на инфекциозните заболявания при деца и възрастни.Има редица публикации и трудове в областта на антибиотичното лечение на вътреболничните инфекции ,както и лечението на придобити в обществото инфекции на пикочно-половата и дихателната система.

От 2007 година работи и в СМДЛ ”Армилабор” в поликлиниката на ВМА, където активно участва в диагностиката и лечението на полово-преносимите инфекции . Един от основните проблеми с който се занимава сериозно е диагностиката и лечението на хроничните простатити, най-вече причинени от Trichomonas vaginalis.

Това е на пръв поглед сравнително безобиден паразит който ако не се лекува своевременно и достатачно дълго предизвиква хронични изключително трудно лечими заболявания на половата система при мъже и жени. Д-р Ц.Чалашканов в екип с Д-р Ю. Бъчваров уролог-андролог въвежда нови лекарства и схеми за терапия при тежките неподдаващи се на лечение пациенти с тази инфекция.

Име: Цано Маринов Чалашканов
website:www.microbiology-clinical.com
Дата и място на раждане: 04.08.1972г., гр. Ловеч.
Постоянен адрес: София, ж.к. ”Кр.село”