Авандамет - Metformin hydrochloride

Лекарството е под формата на филмирани таблетки. Всяка таблетка съдържа 2 mg rosiglitazone (розиглитазон) - под формата на малеат и 500 mg metformin hydrochloride (метформин хидрохлорид) като лекарствени вещества.

AVANDAMET е антихипергликемично лекарство, което се приема през устата. Използва се за лечение на захарен диабет тип II (инсулин независим).

Инсулинът е естествено вещество, произвеждано от организма, което контролира нивото на кръвната ви захар. Помагайки на организма да използва по-добре инсулина, който произвежда, AVANDAMET помага за намаляване на кръвната ви захар към нормалното ниво.

При пациенти с наднормено тегло продължителната употреба на metformin (едно от лекарствените вещества на AVANDAMET) помага за намаляване на риска от усложненията, свързани с диабета.AVANDAMET трябва да бъде прилаган самостоятелно или в комбинация със сулфанилурейни продукти, които също са антидиабетни лекарства, които се приемат през устата (тройна перорална терапия).

Не приемайте AVANDAMET:

Ако сте свръхчувствителни (алергични) към rosiglitazone; metformin hydrochloride или някоя от останалите съставки на AVANDAMET

Ако имате или сте имали сърдечна недостатъчност

Ако скоро сте претърпяли инфаркт на миокарда или имате сериозни циркулаторни проблеми или затруднено дишане

Ако имате чернодробно заболяване

Ако приемате прекомерни количества алкохол (всекидневно или от време на време)

Ако имате диабетна кетоацидоза (усложнение на диабета с бърза загуба на тегло, гадене или повръщане)

Ако имате проблеми с бъбреците

Ако имате тежка инфекция или сте дехидратиран

Ако кърмите

Ако ви предстои рентгеново изследване с инжектиране на контраст (багрило). Трябва да спрете приема на AVANDAMET по време на и за няколко дни след процедурата

Ако вече приемате инсулин.

Преди употреба се консултирайте с Вашия лекар или с фармацевтите в нашия сайт!« обратно към "Лекарства"