Манинил - Glibenclamide

Неинсулин-зависим захарен диабет (диабет тип 2, диабет при възрастни), когато не може да се постигне метаболитен контрол само с диета, физическа активност и намаление на телесното тегло.Приложението на това лекарство не намалява необходимостта от стриктно спазване на диетата, препоръчана от лекуващия лекар.

При предозиране, грешки в диетата (пропускане на едно хранене или недостатъчен прием на храна), прекомерна консумация на алкохол, необичайно физическо натоварване, може да настъпи силно понижение на кръвната захар (хипогликемия). Признаци на ниска кръвна захар са внезапно изпотяване, сърцебиене, треперене, чувство на глад, нервност, изтръпване около устата, пребледняване, главоболие, замаяност, нарушения на съня, безпокойство, депресивно настроение, нестабилни движения, нарушения в речта и зрението, симптоми на парализа. Силното понижение на кръвната глюкоза може да доведе до безпомощност, загуба на съзнание и гърчове.

Необходимо е внимание при пациенти в напреднала възраст, пациенти с нарушена чернодробна и/или бъбречна функция, намалена функция на щитовидната жлеза, на хипофизата или надбъбречната жлеза, пациенти, които забравят или при пациенти, които не спазват препоръките за диета и за приложение на лекарствата, тъй като при тях има висок риск за понижение на кръвната захар.

Преди употреба се консултирайте с Вашия лекар или с фармацевтите в нашия сайт!« обратно към "Лекарства"