Сулфасалазин - Sulfasalazine

Лекарственият продукт е показан за лечение на остри пристъпи или екзацербации и поддържане на ремисия при улцерозен колит и прокгит, за лечение на остри пристъпи или екзацербации на болестта на Crohn със засягане предимно на дебелото черво и за лечение на ревматоиден артрит, който не се повлиява от нестероидни противовъзпалителна средства

Дозировката трябва да се съобрази с тежестта на заболяването и евентуалните нежелани реакции. Пациентите трябва да приемат таблетките по време на хранене с чаша течност.

Стомашно-устойчивите таблетки се поемат цели, не бива да се сдъвкват или чупят. Пропуснатата доза трябва да се приеме колкото е възможно по-скоро, освен в случай, че наближава времето за прием на следващата В такъв случай е необходимо пациентът да вземе само следващата доза в схемата (без да я удвоява).

Улцерозен колит, проктит н болест на Crohn със засягане предимно на дебелото черво.

При остри пристъпи или екзацербация на проявите на заболяването, пациентът трябва да приема 2 до 4 таблетки Сулфасалазин EN (1 g до 2 g) 4 пъти дневно. След отзвучаване на симптомите, дозата постепенно се понижава За поддържане на ремисия е достатъчен прием на 1 таблетка Сулфасалазин EN (500 mg) 4 пъти дневно, като лечението може дапродължава колкото е необходимо.

Преди употреба се консултирайте с Вашия лекар или с фармацевтите в нашия сайт!

 « обратно към "Лекарства"