Подуване на глезени

Подуването или отичането на краката, особено в областта на глезените, може да се дължи не само на смущения в дейността на сърцето. Сред причините, които могат да предизвикат подобно подуване, са застоят на кръвта в краката при бременните жени, разширените вени, бъбречни заболявания, пристягане на краката с ластици, навяхване и изкълчване на глезена и др. От същия проблем страдат и хора, чиято професия изисква постоянно или дълго време да стоят прави. От това краката започват да горят, а с времето и да отичат отдолу до коленете. В началото на заболяването или при сравнително нетежки сърдечни неразположения, отокът намалява или въобще изчезва след лежане на креват с леко повдигнати крака.

Във всички случаи обаче болният трябва да предприеме пълно очистване на организма и да ликвидира запека, ако такъв съществува. Движението, дихателните упражнения със сигурност ще помогнат.

С настъпването на лятото и летните жеги може да се наблюдава подуване на краката от горещината. В такъв случай краката могат да се наложат с каша от накълцан здравец.

Настоящото е съвет и не е препоръка. Моля не предприемайте самолечение! При наличие на подобни симптоми, посетете личния си лекар!

Настоящото е съвет и не е препоръка. Моля не предприемайте самолечение! При наличие на подобни симптоми, посетете личния си лекар!