ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ  |  ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ДИЕТИ

Принцип на храненето при хранителна алергия

7.11.2012 / д-р Петя Стефанова (Коментари: 2)

Хранителните алергии са голяма група заболявания и трудно може да се разглеждат като едно цяло.

» Прочети

Омега-3 мастните киселини не потвърждават значението си в превенцията на съдови инциденти

5.11.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Според нов доклад на учени от американската агенция за интегративна медицина (Natural standard) сравнителните проучвания относно влиянието на приема на омега-3 мастни киселини са противоречиви.

» Прочети

Храни с противовъзпалително действие

2.11.2012 / д-р Петя Стефанова (Коментари: 0)

Всеки от нас боледува през зимните месеци и ако можем да си го спестим, си заслужава да опитаме. » Прочети

Преяждането може да предизвика заплитане на стомаха

1.11.2012 / д-р Петя Стефанова (Коментари: 0)

Волвулус на стомаха, или т. » Прочети

Защо не можем да отслабнем?

31.10.2012 (Коментари: 0)

Колкото по-дълго запазите наднорменото си тегло, толкова по-трудно ще ви е да си върнете добрата фигура, показва ново проучване на учени от Университета на Мичиган.

» Прочети

Много горещите напитки могат да доведат до рак на хранопровода

29.10.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Много фактори са посочвани за водещи до рак на хранопровода, но представете си, че и приемът на горещи напитки може да ви причини това!

» Прочети

Чесън в борбата с простудните заболявания

23.10.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Ако вашите родители горещо ви препоръчват да хапвате чесън, за да сте здрави, може би трябва да приемете предложението по-сериозно. » Прочети

Съхраняването на зеленчуците в хладилника има своите особености

19.10.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

За да запазите зеленчуците по-свежи за по-дълго, най-вероятно бързате да ги сложите в хладилника. » Прочети

Добавена захар – нови факти около проблема

18.10.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

С храната и напитките най-вероятно приемате много повече захар, отколкото предполагате. » Прочети

Босилекът и неговите магически листа

11.10.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

Произлизащ от Индия, босилекът продължава да се използва там заради неговите лечебни свойства. » Прочети

Маслините и зехтинът като източник на пробиотици

27.09.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Пробиотиците са бактерии, за които се смята, че са важни за здравето – те балансират интестиналната флора и стимулират имуните процеси в червата. » Прочети

Суплементи – хранителни добавки в тесния смисъл на думата

26.09.2012 / д-р Петя Стефанова (Коментари: 2)

Суплементите представляват концентрирани източници на витамини, минерали, аминокиселини, полиненаситени мастни киселини, пробиотици, фибри, ензими, екстракти от билки с цел да допълнят един нормален хранителен режим и да го балансират оптимално.

» Прочети

Съхранявайте олио и зехтин в стъклени бутилки

21.09.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Пресният зехтин Extra virgin има прекрасен аромат и легендарни ползи за здравето. » Прочети

Затлъстяването – профилактиката започва в детството

20.09.2012 / д-р Петя Стефанова (Коментари: 0)

Въпреки всички видове лечение и диети за отслабване световнопризнато е, че най-доброто по отношение на затлъстяването е профилактиката.

» Прочети

Босилекът – свещено растение в кухнята

12.09.2012 / д-р Петя Стефанова (Коментари: 0)

В Индия, посветена на Кришна, босилекът се е използвал за готвене само от най-високопоставените в обществото хора. » Прочети