Хранителните добавки ваят фигурата при подходящ спортен режим

28 януари 2010 23:39 | Коментари: 1
Хранителните добавки ваят фигурата при подходящ спортен режим

Има много хранителни добавки - от „магическите“ хапчета, които те карат да сваляш килограм след килограм, докато спиш, до кафета и дъвки за отслабване. Но преди да посегне към тях, човек трябва да си отговори на няколко важни въпроса. Доколко са ефективни подобни хранителни добавки? Какво съдържат всъщност? Безвредни ли са и могат ли да се приемат свободно, без лекарско предписание?

В интерес на истината каквито и таблетки да си купи човек, те ще си останат само добавки към неговия начин на живот, ако не промени хранителния и двигателния си режим. Според диетолозите и фитнес инструкторите идеята е да живеем по-здравословно, да се движим повече и да се храним по-балансирано. Само тогава и хранителните добавки ще имат ефект при извайването на идеалната фигура.

Медикаменти, потискащи апетита (такива са Chitozan Plus, Forever Garcinia Plus, Nova Fit, Citramax&Chromium, Fibrax и др.)

Приемът на храна се контролира от чувството за глад и апетит, които се влияят предимно от психологични фактори. Човек си похапва повече, когато видът и ароматът на храната са привлекателни за сетивата или когато е под стрес и в депресия например. Ето защо средствата за отслабване в тази група са насочени най-вече към регулирането на инсулина, кото по този начин се намалява апетитът и се стимулира изгарянето на мазнините. Съставът на тези медикаменти обикновено съдържа хром и хидроксилимонена киселина. Доскоро средствата за потискане на апетита въздействаха само върху централната нервна система. Те обаче имаха редица вредни странични ефекти – водеха до спад във физическия тонус.

Съвременните медикаменти, чиито съставки са природни, се приемат при някои форми на затлъстяване, като лечението се съчетава с нискокалорична диета и умерен спортен режим. В тази група влизат добавките с растителни влакна – целулоза, трици и т.н. Те увеличават обема си в стомаха и червата. Това води до понижаване на чувството за глад и приемани преди хранене, намаляват апетита.

Медикаменти, абсорбиращи мазнините (такива са Chitozan Plus, Fat absorber и др.)

Нивото на мазнините в кръвта зависи от храносмилането и абсорбирането на мастните субстанции, внесени с храната и от кръговрата на холестерола в организма. Продуктите за отслабване, които действат като абсорбатори на мазнините, всъщност пречат на част от липидите в червата да се свържат. По този начин ги отстраняват, преди да навлязат в циркулацията и да се върнат в черния дроб. Междувременно черният дроб поема част от холестерола от кръвта за синтез на жлъчни киселини и така нивото на липидите в кръвта значително намалява. Друго много важно значение на този тип медикаменти е, че чрез тях организмът отстранява много от натрупаните токсини и канцерогени. Абсорберите на мазнини подобряват метаболизма и предпазват организма от образуването на ракови клетки.

Медикаменти, изгарящи мазнините (такива са Advansed Fat Burners, Triple Potency Lecithin, Chromium Max, Forever Lite и др.)

Тези медикаменти съдържат само естествени субстанции, които се разграждат бавно, за да може организмът да ги усвои. В тях се съдържат две основни съставки – холин и инозитон. Те са разтворими във вода и обикновено напускат организма до 2-3 часа. Популярни са с това, че ускоряват процесите на изгаряне на мазнините до мастни киселини.

В тези медикаменти има и L-карнитин, който превръща мастните киселини в енергия. Митиолинът и бетаинът пък пречат на отлагането на мазнините в черния дроб и подпомагат детоксикацията на организма. Освен това намалят нивото на лошия холестерол в кръвта.

Съвременните препарати за отслабване съдържат хром, който подпомага намаляването на теглото и се бори с евентуалните странични ефекти от това. Тези медикаменти много ефикасно свалят килограми и сантиметри. Освен това са безопасни. Съчетани с подходящ хранителен и спортен режим, те извайват фигурата и не позволяват появата на т.нар. „йо-йо“ ефект. Резултатите са дълготрайни.

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (1)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: Иван Колев  |  Дата: 2.09.2020 02:03

Благодаря за полезната статия! Против съм всички медикаменти, абсурбиращи мазнините. Има къде по- елегантни начини.Практикувам кето диета, като съчетавам със спорт. Резултатите определено са на лице.

Купувам хранителни добавки единствено от:

https://www.forlife.bg/product-category/hranitelni-dobavki

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ СПОРТ:

Как да отслабнем благодарение на Пилатес?

8.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

От известно време всички луднаха по пилатес. » Прочети

Премахнете двойната гуша лесно с тези упражнения

6.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Двойната гуша се появява обикновено при напълняване. » Прочети

Как да поддържаме тонус вкъщи

22.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Bce пo-гoлям бpoй cъвpeмeнни пpoфecии в8лючвaт ниc8a физичec8a a8тивнocт. » Прочети

Какво е Зумба?

12.11.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Зумба е специална фитнес програма, която комбинира латино музика и лесни за изпълнение танцови движения. » Прочети

Спортните постижения – резултат от тренировки или заложени предварително?

20.09.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Хората, занимаващи се професионално със спорт, са подложени на екстремни тренировки и натоварвания за организма. » Прочети

Първи урок по йога... в офиса

14.09.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Ако само сте чували за благотворното влияние на йогата върху организма и душата, но никога не сте се осмелявали  (или просто нямате време) да посетите курс по йога, ето нещо, което е важно да знаете – да дишате „активно“.

» Прочети

Не е късно за започнете да спортувате

12.09.2012 / д-р Петя Стефанова (Коментари: 0)

Не ви достига въздух след изкачването на 2 етажа?! » Прочети

Хората, занимаващи се с колективни спортове, са по-стройни

16.08.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Резултатите от ново американско проучване сред тийнейджъри, цитирано и от CNN, са впечатляващи. » Прочети

5 минути спринт са по-ефективни от 90 минути джогинг

24.07.2012 (Коментари: 0)

Кратките интензивни упражнения са по-полезни от дългите сесии във фитнес залата, показва ново изследване на учени от Университета в Манчестър.

» Прочети

Аеробика за по-добра памет

23.07.2012 (Коментари: 0)

Аеробиката подобрява паметта и възможността да се концентрирате и да разрешавате възникнали конфликти, установили канадски учени, предаде БГНЕС.

» Прочети