КАК ДА СЕ ПРЕБОРИМ С...  |  ТЮТЮНОПУШЕНЕТО

Лазерна терапия гарантира спиране на пушенето след 10 мин.

25 януари 2010 14:06 | Коментари: 2
Лазерна терапия гарантира спиране на пушенето след 10 мин.

Само след няколко месеца у нас влиза забраната за пушене в обществените заведения. И ако на мнозина ще им се наложи да пушат пред вратата на кафенето, то за работещите положението е много по-критично. В условията на криза все повече работодатели предпочитат служители непушачи, защото е доказано, че тяхната работоспособност е по-висока. Това е силен мотив за мнозина българи да откажат тютюнопушенето и да подобрят качеството си на живот. Да не забравяме и това, че пушачите вредят не само на себе си, а и на всички наоколо.

Над 500 000 германци отказаха цигарите със SmokEX-PRO. Терапията е разработена в страната на Гьоте и вече 5 години се използва в 15 специализирани клиники. Около 60% от цената на лечението, въпреки че не е скъпо, се поема от различните немски здравни каси. У нас пациентите сами заплащат за медицинската услуга, но цената не е висока - тя се равнява на едномесечните разходи за цигари.

„Аз лично отказах цигарите, благодарение на този метод“, казва д-р Десислава Ночева, която от половин година прилага SmokEX-PRO в пловдивската клиника „Медикус Алфа”. Отказала ги от раз, само след 10-минутно третиране на активни точки на ушите и носа. Преди това също опитвала да скъса с вредния навик, но все не успявала. „В деня, когато си направих SmokEX-PRO, чувството беше доста по-различно - бях спокойна, уверена, че ще продължа живота си без дим, липсваше и неописуемият копнеж за палене на цигара. Над 100 пушачи вече казаха сбогом на вредния навик след прилагане на метода", съобщава д-р Ночева.

Това е метод, при който с лазерен лъч в комбинация с лек, стимулиращ ток се третират активните точки в ухото - на едното 18, на другото 20, и 4 точки на носа. Усещането е само леко боцкане. Пациентът не изпитва никакъв дискомфорт. Апаратът има 30 степени на мощност, като за всеки човек индивидуално се определя на каква степен да работи, така че да е в релаксиращо състояние.

Самата процедура трае 5-10 минути. Преди това се провежда разговор с пациента в рамките на 30-40 минути. При някои заклети пушачи може да се наложат 3-4 процедури. „Макар че има и такива, пуфкали по 30 цигари на ден 30 години, и само след 1 сеанс приключват с тютюнопушенето. В случая решаваща е и силната мотивация за отказване", категорична е д-р Ночева.

След процедурата пациентът продължава с „домашно лечение” – билколечение с три спиртни извлека на валериана, глухарче и тинтява. Валерианата действа успокояващо и премахва напрежението от липсата на цигара. Глухарчето спомага за прочистване на отровите от организма. Тинтявата допълнително намалява желанието за пушене.

Умерени дози магнезий и витамин В-комплекс също спомагат за запазване на ефекта от процедурата. „Добре е първите няколко седмици да се намали пиенето на кафе и да се повиши приемът на вода", препоръчва още д-р Ночева. Защото кофеинът започва да влияе по-силно при изчистването на организма от никотина и хората погрешно възприемат повишената раздразнителност от кафето за никотинов глад.

Етикети: тютюнопушене
Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (2)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: Bobi  |  Дата: 17.11.2013 23:35

В никакъв случай не Ви препоръчвам да се доверите на "професионализма" на "Д-р" Десислава Ночева! Направих това не веднъж, а два пъти, за което ужасно съжелявам! Бях при нея за устни и тя толкова много бързаше за някъде, че ми изкриви не устата, а цялата физиономия! След като се погледнах в огледалото и й казах, че нещо не е наред тя ми отговори да изчакам седмица и ще се оправи...но уви, стана още по зле, горната устна ми беше по-издута отляво, а долната отдясно! Ходих на други процедури за разнасяна на ненужното в устните ми което беше ужасно болезнено! И закакво, за да се учи уж "Д-р" Десислава Ночева на моята уста!!!!

Автор: Evgeniq  |  Дата: 30.08.2013 14:34

Zdraveite ,bihte li mi dali nqkakv telefon za kontakti.

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.

Електронните цигари вредят на венците

24.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 1)

Електронните цигари не са толкова безопасни, те възпаляват венците, предизвикват и други проблеми в устната кухина, твърдят изследователи от Университета Рочестър, САЩ.

» Прочети

Заведенията глобени със 185 хил. лева за нарушаване на забраната за пушене

Глоби на обща стойност близо 185 хил. лева са били издадени от началото на въвеждането на пълната забрана за пушене на закрити обществени места, съобщиха от здравното министерство. » Прочети

Експерт: Електронните цигари са по-безвредни

20.12.2012 (Коментари: 0)

Електронните цигари са стотици пъти по-безвредни от традиционните, тъй като не отделят катрани и канцерогенни вещества, заяви главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

» Прочети

Цигара на ден увеличава риска от инфаркт

13.12.2012 (Коментари: 7)

Хората, които пушат само по една цигара на ден, са застрашени повече от внезапен инфаркт или други сърдечни проблеми в сравнение с непушачите, установиха учени. » Прочети

Три месеца след последната цигара – тогава вече си непушач!

1.02.2011 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 4)

Средностатистическият пушач губи пет години от живота си в опити да се откаже от вредния навик. » Прочети

Бившите пушачи са по-щастливи

3.12.2010 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 3)

Отказването от цигарите, освен здравословен ефект, може да има и благоприятен ефект върху настроението. » Прочети

Петък най-подходящ за отказване от цигарите

23.10.2010 / Doctoronline.bg (Коментари: 0)

И още една тема, свързана с тютюнопушенето. » Прочети

Какво има в цигарения дим?

23.10.2010 / Галин Петков (Коментари: 2)

Ако сте пушач, сигурно често чувате, че цигарите са вредни и могат да причинят редица заболявания – рак на белите дробове, на стомаха, на устата, сърдечносъдови заболявания и редица други, които често пъти са смъртоносни. » Прочети

Цигарите блокират гените за борба с рака

14.10.2010 (Коментари: 0)

Откриха първото пряко доказателство, че тютюнопушенето е свързано с епигенетични промени в гените, които помагат в борбата срещу рака, съобщи електронното издание „Ню сайънтист". » Прочети

Електронните цигари може би са по-опасни от традиционните?

14.10.2010 (Коментари: 6)

Електронните цигари могат да се окажат много по-опасни от традиционните, предупреждава „24 часа". » Прочети