ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ

Как да постигнем щастие?

21 октомври 2010 16:17 / Doctoronline.bg | Коментари: 1
Как да постигнем щастие?

Ежедневието ви не е сред най-розовите? Имате постоянно усещане за тягост? Не си спомняте кога за пръв път сте се смеели истински? Това може да се промени. Преди всичко щастието е въпрос на избор. То не диктува, а вие сте тези, които режисирате вашия филм. Какъв да бъде той? Драма или комедия? Нашето отношение към света ни кара да се чувстваме щастливи или нещастни. Можете да изберете да си мислите за лошите събития през ежедневието ви и да се оставите спокойно на гребена на най-нещастната вълна. Колкото повече значение отдавате на тези моменти, ще засилвате нещастието си, дори ще притегляте като магнит нещастните моменти, случки и разкази на ваши близки. Това ли е състоянието, което обичате и искате да създавате? Не искате ли да греете от наслада, дори когато отпивате глътка кафе? Да имате вътрешен комфорт и уют и да се наслаждавате на всеки миг, колкото и незначителен да е той? Изберете сами.

Ако се оставим на външните събития да оказват влияние върху нашето настроение, ние ставаме емоционални роби. Ние губим нашата вътрешна свобода. Не трябва да очакваме щастието ни да се определя само от външно въздействие. Това не е правилно. Не заслужаваме да сме нещастни. Ние заслужаваме цялото щастие на света.

Какво всъщност е щастие?

Това е чувство на вътрешен мир и удовлетвореност. В щастието не съществуват притеснения, страхове или лоши мисли.

Кога го усещаме? Тогава, когато обичаме, извършваме някаква дейност с любов, смеем се на весела случка, печелим, постигаме цели. Това са все външни сили, които обаче оказват влияние на вътрешните усещания и тогава разбираме, че сме щастливи. Защо да не започнем да бъдем щастливи без външни сили, когато е въпрос на вътрешни усещания?

Как да го постигнем?

Методът, който трябва да следваме, е много прост, но понякога не е и лесен. Трябва да поемем контрол над мислите и чувствата си. Трябва да възпитаме нашия мозък, нашите сетива и чувства. Това е ключът към щастливия живот. Мозъкът в един момент изгражда навика да бъде щастлив и без дори вие да се трудите да си осигурите щастие, той сам ще набавя необходимото му, за да бъдете щастливи. Щастието се изгражда всеки ден и ако сте достатъчно усърдни, ще берете плодове много скоро. Приятен апетит!

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (1)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Автор: iordanka  |  Дата: 21.10.2010 17:17

znam li

НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.

Дихателни практики, които е полезно да практикуваме

14.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Ако искате да се чувствате добре, да премахнете стреса и ежедневната умора, да спрете да се ядосвате за дреболии, то едно от важните неща, които трябва да направите, е да усвоите правилно дишането. » Прочети

Как да пречистим тялото си от токсините

3.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Токсините в тялото ни, натрупали се поради една или друга причина, ни карат да се чувстваме не добре и сякаш носещи някакъв товар. » Прочети

Стомахът работи безотказно с помощта на тези 6 билки!

28.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Стомашно-чревните разстройства са сред топ здравните проблеми днес. » Прочети

Билка ехинацея – действие и ползи

14.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Ехинацея е същинско чудо в съкровищницата на природата, до което е задължително да се докоснете, за да се радвате на крепко здраве.

» Прочети

Яжте люто - полезно е

14.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Лютото е полезно, а хората които ядат пикантни храни като люти чушки всеки ден статистически намаляват риска от настъпване на смърт с 14% , за разлика от тези, които пропускат да се наслаждават на горещите добавки се твърди в изследване публикувано в списание BMJ.

» Прочети

Ваканциите подобряват здравето за шест месеца

30.01.2013 (Коментари: 1)

Почивката подобрява здравето на туриста не само за момента, но и за половин година напред, откриха изследователи.

» Прочети

Добрият сън и упражненията предпазват от грип, а не витамин С

22.01.2013 (Коментари: 0)

Витамин C не предпазва организма от грип, показа ново изследване.

» Прочети

Сексът и червените храни са ключът към 100-годишния живот

12.12.2012 (Коментари: 0)

Тайната на вековния живот се крие в правенето на повече секс и в храните с червен цвят, откриха американски учени.

» Прочети

Джогингът на улицата намалява интелекта

11.12.2012 (Коментари: 1)

Джогингът в града вреди на здравето и намалява интелекта, показва ново проучване на белгийски учени от Брюксел.

» Прочети

Пушенето по време на бременност води до менингит на детето

10.12.2012 (Коментари: 0)

Пушенето по време на бременност засяга бебето още докато е в утробата на майка си и засилва риска от развитие на остра форма на менингит през първите години от живота.

» Прочети