Бърз и вкусен пастет от пушен/веян паламуд
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
200-220 филе от пушен паламуд
8 твърдо сварени жълтъка
1 с. л. горчица
30 мл лимонов сок
2 с. л. ледена вода
наситнен копър
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Отделяме нужното месо от рибата и го смесваме с жълтъците, горчицата, лимоновия сок, черния пипер и ледената вода. Не прибавяме сол, тъй като пушеният паламуд е достатъчно солен.
Пасираме за кратко с пасатор или блендер. Накрая добавяме ситно нарязания копър, пишат колегите от редакцията на 24 часа.бг.
Поднасяме пастета върху препечени филийки, гарнирани с бейби кисели краставички, репички или друго по желание. Може да украсим с тънки резенчета лайм. Да Ви е вкусно!
Източник: fitwell.bg
12.06.2025 ()
Ако напишете желанието си на дафинов лист и после го хвърлите в огъня, ще се случи нещо прекрасно. » Прочети
12.06.2025 ()
Кокосовото масло е една от най-популярните съставки в натуралната грижа за кожата и косата, благодарение на своите мощни хидратиращи, подхранващи и антибактериални свойства. » Прочети
12.06.2025 ()
Учени потвърдиха, че консумацията на чесън на гладно увеличава ефекта му като естествен антибиотик. » Прочети
7.06.2025 ()
В съботата преди Петдесетница православната църква отбелязва Черешова задушница, наричана още Спасовска задушница. » Прочети
6.06.2025 ()
Добавянето на горски плодове, ябълки или няколко чаши чай към ежедневния режим може да бъде не само здравословна стъпка, но и потенциален ключ към по-дълъг живот. » Прочети
6.06.2025 ()
Изследванията все повече показват, че броят на стъпките, които правите всеки ден, е изключително важен за риска от заболявания и продължителността на живота. » Прочети
6.06.2025 ()
Предстоящото лято ще ви зарадва с дни, заредени с успех. » Прочети
5.06.2025 ()
За съжаление, шансът да изгубите любимото си бижу никак не е малък. » Прочети