НОВИНИ

Експерт назова най-безвредния алкохол

23 януари 2025 11:00 | Коментари: 0
Експерт назова най-безвредния алкохол

За тези, които не искат напълно да се откажат от алкохола, известният диетолог и експерт по здравето на червата д-р Дарил Джофре споделя своите препоръки за най-добрите и най-лошите алкохолни напитки за цялостното здраве на човека.

Коя напитка не причинява много вреда, но от коя трябва да стоите далеч, разкрива New York Post.

Кой алкохол е повече или по-малко безопасен?

Д-р Джофре разкри, че джинът е любимият му избор за здравословен алкохол. Той обясни, че екстрактът от хвойна е най-малко киселинният алкохол с рН 7, което го прави по-близо до неутрално от по-киселите напитки като вино или бира, които са средно между 3 и 4.

"Това по-високо pH го прави по-щадящ за стомаха и по-малко вероятно да наруши киселинно-алкалния баланс на тялото ви", каза експертът.

Освен това джинът е без захар, "което е от решаващо значение за избягване на вредните ефекти от скоковете на кръвната захар и минимизиране на възпалението."

Въпреки това, не трябва да използвате коктейли на основата на джин, тъй като добавките обикновено съдържат много захар и калории.

Но защо джинът е полезен?

Проучванията показват, че плодовете от хвойна, крайъгълният камък на джина, имат подмладяващи свойства благодарение на високото си съдържание на антиоксиданти.

Тези антиоксиданти не само укрепват клетките, но също така подобряват притока на кръв и помагат за изхвърлянето на токсините от червата, поддържайки цялостното здраве на храносмилането. Според диетологът на знаменитостите, противовъзпалителните съединения в плодовете на хвойната също са известни с това, че се борят с оксидативния стрес и подобряват здравето на кожата.

Кой алкохол е най-лошият?

Но има лоши новини за ценителите на бирата. Според доктора бирата е най-лошият избор за пиене. Този алкохол ще ви причини силен махмурлук сутрин.

"Бирата съчетава висока киселинност, глутен, захар и странични продукти от ферментацията, което я прави храносмилателна и метаболитна катастрофа", каза той.

Бирата се прави от ферментирали зърна като ечемик, пшеница и царевица. Много от тези зърнени храни съдържат глутен, източник на възпаление, стомашно-чревно дразнене и ужасяващото пропускливо черво.

За тези, които са чувствителни към глутен, бирата ще отслаби чревната лигавица, причинявайки системно възпаление с течение на времето, което е свързано с много хронични заболявания. Процесът на варене също оставя след себе си конгенери, химически странични продукти от ферментацията, които увеличават махмурлука и натоварват повече черния дроб.

Бирата често съдържа консерванти и добавки, които допълнително увеличават възпалението, нарушават здравето на червата и ви карат да се чувствате по-зле на следващия ден.

*Източник: Vesti

 

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Зимнина без буркани: Алтернативите на модерните домакини

18.11.2025 (Коментари: 0)

Някога есента миришеше на печени чушки, оцет и звън на капачки. » Прочети

Пет вида съдове, които не трябва да се използват върху стъклокерамичните плотове

18.11.2025 (Коментари: 0)

Стъклокерамичните плотове впечатляват с елегантния си вид и лесното почистване, но изискват малко внимание, когато става въпрос за избора на съдове. » Прочети

От днес: Щастлив период за тези зодии

18.11.2025 (Коментари: 0)

СтрелецСтрелците нaвлизaт във фaзa, в кoятo вътрешният му кoмпaс пoтвърждaвa предприетите стъпки: тoвa, върху кoетo рaбoтите oт гoдини, нaй-нaкрaя зaпoчвa дa се oфoрмя. » Прочети

Няколко трика за топъл дом, без сметките да растат

17.11.2025 (Коментари: 0)

Когато навън застудее, искате да затоплите дома си, но увеличаването на отоплението може да бъде скъпо. » Прочети

Отново ни връхлита силна магнитна буря

17.11.2025 (Коментари: 0)

Земята отново попада под въздействието на повишена слънчева активност на 17 ноември, показват данни от специализирани научни наблюдения, включително тези на платформата Meteo Agent. » Прочети

Седмичен хроскоп за всички зодии от 17 до 23 ноември

16.11.2025 (Коментари: 0)

ОВЕНТази седмица ще премине много успешно, с изключение на родените в първата декада на април: планираните дела в основата си ще се изпълняват без особени проблеми. » Прочети

Отслабване с ябълков оцет: Настина ли е възможно и безопасно ли е?

16.11.2025 (Коментари: 0)

Може да имате решение за отслабване директно в кухнята си. » Прочети

Вкусни чушки с доматен сос и грах яхния за постите

15.11.2025 (Коментари: 0)

Вкусни чушки с доматен сосНеобходими продукти: 10 -15 чушки /може и консервирани/, 5 - 6 домата, брашно, 4 скилидки чесън, олио, магданоз, сол на вкус. » Прочети

Седмичен хороскоп за всички зодии от 17 до 23 ноември

15.11.2025 (Коментари: 0)

ОвенРазпределете приоритетите и се ориентирайте към най-важното. » Прочети