Пуканките пазят сърцето и предотвратяват рак
Забравете за боровинките и останалите храни с ниско съдържание на мазнини, тъй като според ново проучване на диетолозите пуканките и бобът са източници на полезни хранителни вещества.
Повечето хора не знаят, че пуканките са пълнозърнеста храна, която може да намали риска от сърдечни заболявания и рак. Те съдържат три пъти повече фибри от слънчогледовите семки, като балансират нивата на кръвната захар и помагат за намаляването на лошия холестерол.
Освен това пуканките са чудесната алтернатива, ако огладнявате следобед и имате нужда от лека закуска, за да не изгубите доброто си настроение между храненията. Фъстъченото масло пък е един от най-добрите източници на протеини, който може да предпази от рак на дебелото черво.
Според диетолози печеният боб е истинска хранителна електроцентрала, богата на протеини, фибри, желязо и калций. Той е препоръчителен точно колкото са и плодовете и зеленчуците, тъй като предпазва от проблеми със сърцето и рак на простатата.
10.10.2024 ()
Има безброй знамения. » Прочети
10.10.2024 ()
Картофите са един от най-вкусните и масово консумирани зеленчуци в цял свят. » Прочети
10.10.2024 ()
Основният мотив на ретрограден Юпитер е да работи чрез потока от информация и контакти, които всеки човек има. » Прочети
9.10.2024 ()
Вярвате или не, ако редовно похапвате туршия, то може да не ви се налага да посещавате доктора си. » Прочети
9.10.2024 ()
Използването на тренировъчно оборудване и свободни тежести във фитнеса може да доведе до някои проблеми. » Прочети
9.10.2024 ()
"Аз моето решение съм го взела отдавна - преди има-няма 5 години", публично посече бившия Димитър Рачков тв водещата Мария Игнатова. » Прочети
9.10.2024 ()
Астролозите анализираха позицията на звездите през октомври и разкриха представителите на кои зодии ще имат повече късмет в една най-важните област в живота - финансите. » Прочети
8.10.2024 ()
Всеки сезон, докато преглеждаме гардероба си, събираме торби със стари дрехи, от които определено нямаме нужда. » Прочети
8.10.2024 ()
Аксесоарите са от съществено значение за завършване на всеки тоалет и изразяване на личен стил. » Прочети
ето копирам от друг сайт сами си правете сметката . И най вече пазете се от царевицата .
Помислете пак. Според няколко различни проучвания, пуканките може би водят до сериозни заболявания на белия дроб и дихателните пътища. Болните могат да поемат дълбоко въздух, но при издишането му получават силни болки.
Тази болест е доста рядка, нарича се Bronchiolitis obliterans и е почти нелечима.
Преди известно време дори беше наречена „болестта на пуканките за микровълнова фурна“, защото от нея най-често страдаха работниците в тази индустрия.
През последните 3 години много от тях заведоха искове за милиони долари срещу американските производители на пуканки. И ги спечелиха безапелационно, защото беше доказано, че са се разболели вследствие на работата си.
Съвсем пресен случай в САЩ показа, че същото заболяване е развил и обикновен човек, който похапвал пуканки всеки ден в дома си.
Истинската причина за болестта е едно вещество, наречено диацетил. При продължителното му вдишване, особено след нагряването му, се наблюдават сериозни дихателни проблеми.
То е естествена субстанция, която се получава вследствие на ферментация и се среща в някои вина и млечни продукти, но не вреди. Синтетичната му форма се използва за подсилване вкуса на масло и намира приложение не само при производството на пуканки.
Използва се още за овкусяване на някои видове чипс, сладкиши, особено печени, замразени храни, изкуствено масло, някои бири и други.
Доста големи компании търсят заместител на диацетила, за да не се чувстват застрашени потребителите. Засега няма такъв, нито пък веществото е забранено някъде по света.