НОВИНИ

Турски бюрек с кайма и праз

13 ноември 2023 10:00 | Коментари: 0
Турски бюрек с кайма и праз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

кори за баница - 500 г

яйца - 1 бр.

телешка кайма - 300 г

праз лук - 1 по - голям

олио - 100 мл

черен пипер - 1 ч.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Първо приготвяте плънката, като запържвате каймата леко и добавяте нарязания праз. Посолявате на вкус и добавяте черния пипер. Дръпвате от огъня запръжката и я поставяте в купа. След като поизстине малко сместа, добавяте яйцето и разбърквате, докато се поеме от сместа. В касерола с 200 мл топла вода, добавяте олиото и посолявате леко. В тава, намазана с олио, поставяте 4 кори на кръст, като краищата на корите да излиза на вън - на половината от всяка.

След това намазвате с четка от мазната вода корите, които са на дъното. Поставяте кора, леко я нагъвате, за да се побере на дъното, намазвате с водата и редите следваща кора. Така правите 4 кори - на четвъртата, намазана с водата, изсипвате половината от сместа с каймата и праза.

Следват още 4 кори, намазвани с водната смес, и върху последната кора изсипвате и другата смес от кайма. Завършвате бюрека с останалите 4 кори. Оформяте бюрека, като прибирате 4-те първи кори към средата и заглаждате с четката, потопена във водната смес.

Оставяте така оформен бюрека за 5 мин, след което го поставяте във фурната, която включвате на 180 градуса. След около 30 мин. бюрекът е готов. Покривате го с кърпа за 10 мин. и е готов за хапване. Турският Бюрек с Кайма и Праз е много вкусен.

Рецепта на Таня Левенова/Готвач.бг

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Пълнолуние в Дева: 3 зодии с щур късмет в любовта

23.02.2024 (Коментари: 0)

Тази година февруари е най-енергийно зареденият месец, тъй като освен съвпад на Плутон, Марс и Венера, ни очаква и красиво земно Пълнолуние в Дева с тригон към Юпитер. » Прочети

Не дръжте тези храни в хладилника, стават токсични

22.02.2024 (Коментари: 0)

Хладилникът е необходима част от всяко домакинство, защото запазва храната свежа. » Прочети

Колко дълго каймата може да се съхранява замразена

22.02.2024 (Коментари: 0)

Смляното месо, или както по-често го наричаме - кайма, е един от основните продукти в кулинарията. » Прочети

Ето кои са щастливи цветове за всяка зодия в годината на Дървения дракон

22.02.2024 (Коментари: 0)

На 10 февруари настъпи годината на Зеления дървен дракон. » Прочети

Червена, кафява, зелена леща. Какви са разликите?

21.02.2024 (Коментари: 0)

Лещата е една от най-популярните и достъпни храни, които присъстват във всеки кухненски шкаф. » Прочети

Това са най-деспотичните зодии

21.02.2024 (Коментари: 0)

Всички познаваме онзи тип човек, който винаги иска да е начело, да диктува правилата и да държи юздите. » Прочети

Ясновидецът Божидар Караджов вещае: Силни магнитни бури, сривове на нета, природни бедствия

21.02.2024 (Коментари: 0)

Ясновидецът Божидар Караджов е родом от Варна и е официално вписан в световната книга с пророци. » Прочети

Това са храните, които бременните трябва да избягват

20.02.2024 (Коментари: 0)

Ако сте бременна, може би трябва да се замислите добре, преди да си направите хамбургер или да посегнете към сладкиш от магазина, твърди проучване публикувано миналия месец в списание Environmental International. » Прочети