НОВИНИ

Пролетен омлет с магданоз, кашкавал и сирене

24 май 2023 12:00 | Коментари: 0
Пролетен омлет с магданоз, кашкавал и сирене

10 минути и да обичате магданоз – това е всичко, което ви трябва за този омлет. Ранна закуска след тежка нощ с приятели. Късна засищаща закуска през мързеливия уикенд, когато е твърде късно за традиционна закуска и твърде рано за обилен обяд. Лек обяд, когато през седмицата трябва да хапнете нещо набързо, между другото, защото ви очакват куп задачи за вършене. Бърза и непретенциозна вечеря, когато сте нетърпеливо изгладнели… Можете да сервирате нашия омлет с магданоз, в която част на денонощието пожелаете. Времето за приготвянето му е същото колкото и за един сандвич. Разликата обаче е, че е топъл, сочен и ухае апетитно. Сиренето и кашкавалът придават плътност на вкуса и го правят достатъчно питателен. Прясното мляко е тайната съставка на всеки омлет, която го прави пухкав и въздушен.

Понеже омлетът е универсално ястие, върви еднакво добре и с препечени филийки и чаша събуждащо кафе, и с прясна салата и студена бира.

Омлет с магданоз

Необходими продукти:

3 яйца

2 с.л. прясно мляко

1 връзка магданоз

30 г сирене

30 г кашкавал

олио за намазване

сол на вкус

Начин на приготвяне:

В купа разбийте яйцата, смесете ги с прясното мляко и накълцания на ситно магданоз. Поставете тиган, намазан с олио, на котлона, и го загрейте. Изсипете в него яйчената смес и похлупете с капак, за да се сготвят яйцата. Когато омлетът с магданоз се е позапекъл, отхлупете и поръсете с настърганите или нарязани на малки кубчета сирене и кашкавал. Покрийте отново с капака и гответе още 2-3 минути, съветват от matekitchen.com.

 

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Христос Воскресе! Честито Воскресение Христово!

20.04.2025 (Коментари: 0)

Честито Воскресение Христово!Нека има мир и любов в сърцата! Нека бъдем по-смирени, по-добри, по-обичащи! Нека умеем да ценим малките неща и да се наслаждаваме на живота!Христос воскресе!Екипът на Novinitе. » Прочети

Благодатният огън: Чудото в нощта на Възкресението

19.04.2025 (Коментари: 0)

Какво е Благодатният огън?Благодатният огън е свещен пламък, който всяка година по чуден начин се появява в Кувуклия (гробницата на Христос) в Храма на Възкресението Христово в Йерусалим. » Прочети

Meta с достъп до разговорите ни в социалните мрежи, AI извлича данните

18.04.2025 (Коментари: 0)

От 27 май Meta ще започне да използва публичните публикации и коментари на европейските си потребители за обучение на генеративни модели на изкуствен интелект (ИИ), освен ако потребителите не се откажат от проекта за извличане на данни. » Прочети

Боядисването на яйца: Всеки цвят си има символика

18.04.2025 (Коментари: 0)

На Велики четвъртък по традиция се боядисват яйцата. » Прочети

Страстният петък: Ето какви са забраните

18.04.2025 (Коментари: 0)

Страстният петък е най-строгият ден в предвеликденската подготовка и най-тъжният ден сред християните. » Прочети

Четвъртъчната сол пази от беди и болести

17.04.2025 (Коментари: 0)

Четвъртият ден от Страстната седмица - Велики четвъртък - е не само време за пречистване, но и период, когато веднъж в годината се приготвя специална сол, която според вярващите има голяма лечебна и предпазваща сила. » Прочети