НОВИНИ

В 5 града 8 мистериозни царе управлявали планетата 241 хиляди години

5 март 2023 01:01 | Коментари: 0
В 5 града 8 мистериозни царе управлявали планетата 241 хиляди години

През годините, в множество региони в древна Месопотамия учените откриват части от това, което се смята, че е един ръкопис – наричан "Списък на шумерските царе".

В него подробно се описва как в далечното минало нашата планета е била управлявана от осем мистериозни царе за период от 241 000 години.

Списъкът на шумерските царе посочва, че тези владетели са "слезли от небето" и разказва невероятна история.

В първата част на Списъка е написано:

"... След като царството слезе от небето, царството беше в Еридуг. В Еридуг Алулим станал цар. Той управлява 28 800 години. Алаляр управлява 36 000 години. Двама крале управляваха 64 800 години …

… В 5 града 8 царе. Те управлявали 241 200 години. Тогава наводнението заля …”

 

Но как е възможно осем царе да управляват Земята в продължение на 241 000 години?

Експертите смятат, че отговорът е: списъкът съчетава праисторически и "митологични династични владетели", които са се радвали на неправдоподобно продължително управление с по-правдоподобни исторически династии.

С други думи учените казват, че някои неща записани в Списъка на шумерските царе, са правилни, докато други – като невероятно дългото царуване, просто не могат да бъдат.

Освен това, не само, че Списъкът на шумерските царе посочва колко дълго са управлявали тези царе на Земята, той конкретно казва, че тези осем царе са "слезли от небето", след което са управлявали за удивително дълъг период.

Интересното е, че Списъкът по-подробно описва как тези осем царе са срещнали края си по време на Големия потоп, който обиколил Земята.

Но дали Списъкът на шумерските царе е смесица от исторически проверими владетели и митологични същества? Или е възможно учените просто да са категоризирали някои от тях като митологични, поради техните особени характеристики?

В продължение на десетилетия хората вярват, че историята описана в Списъка на шумерските царе – невероятно дълголетните царе, тяхната смърт по време на Големия потоп и замяната им от нови царе, дошли отгоре, са просто друг набор от митологични разкази.

Въпреки това, има много автори и изследователи, които не са съгласни, предполагайки, че това, което е в Списъка, може изобщо да не е митология и посочват факта, че учените днес частично признават някои от царете, описани подробно в Списъка.

Фактът, че в Списъка на шумерските царе се споменават осем царе, техните имена и продължително царуване, както и произходът им – "царството е спуснато от небето", навежда на мисълта: ами ако това, което е написано в Списъка на шумерските царе е действителна историческа препратка?

 

 

Ами ако преди хиляди години, преди съвременната история, нашата планета е била управлявана от осем царе от другия свят, които са дошли на Земята от далечно място във Вселената и са управлявали Земята за период от 241 000 години, само за да се върнат на небето?

 

Ами ако разказите, описани в Списъка на древните шумерски царе са точни и тези продължителни царувания са били възможни във време, когато цивилизацията, обществото и нашата планета са били много по-различни от днес?

Тези древни текстове доказват ли, че Земята е била управлявана от древни астронавти в продължение на 241 000 години?

Или, както предполагат учените, Списъкът на шумерските царе е смесица от исторически записи и митология?

Заслужава да се отбележи, че най-ранният изброен владетел, чиято историчност е археологически потвърдена, е Енмебарагези от Киш, ок. 2600 г. пр. н. е.

Източник: hiddentruth.site

 

 

 

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Печени тиквички с кашкавал и моцарела

18.04.2024 (Коментари: 0)

Пролетта е най-благоприятният сезон за разтоварване на организма. » Прочети

Има ли здравословна газирана напитка?

18.04.2024 (Коментари: 0)

Много хора виждат газираните напитки като вредни, но нови продукти по магазините - като Olipop и Poppi drinks, набират популярност като по-здравословната им алтернатива, разказват от Yahoo Life. » Прочети

Проучване: Необвързаните живеят най-добрия си живот - сами

18.04.2024 (Коментари: 0)

Луксозни партита, бляскави момичешки вечери и уикенди, прекарани в ресторанти из Ню Йорк, наслаждавайки се на богати мъже. » Прочети

Тлъсти пачки за тази късметлийска зодия до края на годината, според Тамара Глоба

18.04.2024 (Коментари: 0)

За хората, родени под знака на зодия Стрелец, 2024 година ще бъде специална, убедена е руската астроложка Тамара Глоба. » Прочети

Третата световна война в предсказанията на Баварския пророк Алоис Ирлмайер

17.04.2024 (Коментари: 0)

Пророчествата за Третата световна война са тема, която вълнува човечеството от векове. » Прочети

Постен гювеч с патладжан и бамя

17.04.2024 (Коментари: 0)

Необходими продукти:300 грама зелен боб300 грама бамя300 грама картофи3 броя моркови500 грама домати2 глави лук1 глава чесън3 броя чушки1 брой патладжан1 супена лъжица равна червен пипер6 супени лъжици олио Начин на приготвяне:Почистете и подгответе всичк » Прочети

Два дни ще ни боли глава! Идва нова магнитна буря

17.04.2024 (Коментари: 0)

Астрономите съобщават за очаквана геомагнитна буря, която ще ни връхлети на 18 и 19 април. » Прочети

Обрат за 4 зодии до дни!

17.04.2024 (Коментари: 0)

Периодът на Коридора на затъмнението е само началото на процесите на трансформация. » Прочети

Емил Радев: Политически спекуланти предричаха хиляди мигранти от Австрия, а върнатите са 69

16.04.2024 (Коментари: 0)

Политически спекуланти всяваха паника, предричайки хиляди мигранти от Австрия, но върнатите в България се оказаха само 69. » Прочети