НОВИНИ

Тези три продукта, които всички ползват, съспваат здравето

22 ноември 2022 10:00 | Коментари: 0
Тези три продукта, които всички ползват, съспваат здравето

Всеки се стреми да създаде максимален уют и комфорт в дома си. Но познатите и дори полезни неща в къщата могат да навредят на здравето. 

 

Може и да се изненадате, но в домовете на всеки един от нас има три неща, които са опасни за здравето ни! Да, точно така – във всеки дом ги има!

Използваме ги (почти) ежедневно без дори да знаем колко вредни са те за нас и какви ужасии може да ни застигнат заради тях.

Ето кои са трите неща у дома, които съсипват здравето ни:

Пластмасови дъски за рязанеПластмасовите дъски бързо стават неизползваеми, повърхността им се покрива с драскотини, в които се развиват бактерии. С течение на времето те започват да излъчват неприятна миризма и да променят цвета си. 

По-късно микропластмасата и патогенните бактерии навлизат в човешкото тяло. Ето защо за готвене е по-добре да използвате дървени дъски и след измиване ги избършете с малко масло. Така те ще издържат по-дълго.

Омекотители за дрехиОмекотителите за тъкани не се измиват напълно и остават върху дрехите под формата на незабележим слой химикали. Те могат да причинят алергии, кожни раздразнения, сънливост, проблеми с дишането, главоболие и дори световъртеж.

Заменете ги с етерично масло от лимон или портокал. Просто добавете няколко капки към праха/течността за пране.

Ароматизирана тоалетна хартияТоалетната хартия като цяло не се счита за най-полезния хигиенен артикул. Най-добре е след като сте посетили тоалетната да си вземете лек душ, а ако наоколо има биде – използвайте го. 

Трябва да знаете, че тоалетната хартия, която е с аромат на лимон, роза, праскова и т.н., съдържа фталати, формалдехид, аромати, хлор и багрила. При контакт с кожата тези химикали могат да предизвикат дразнене и сърбеж. 

Най-добрият избор е неароматизирана, нерециклирана тоалетна хартия, обикновено етикетирана със символа TCF. Това означава, че хартията не съдържа хлор, уточняват от  jenata.blitz.bg.

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Какви са разликите между лимона и лайма?

25.04.2024 (Коментари: 0)

В готвенето на цитрусови плодове лимонът и лаймът се използват много често. » Прочети

Мравчено дърво: Чаят от лапачо - витаменинен микс и панацея за много болести

25.04.2024 (Коментари: 0)

Лапачо или Тахебо е напитка, приготвена от вътрешната кора на дървото Розово лапачо, разпространено в горите на Аржентина и Перуанските Анди. » Прочети

Месец май - успешен за всички зодии, но носи огроччно щастие и успехи на тези зодии

25.04.2024 (Коментари: 0)

Месец май е ласкав и добър месец за всеки един зодиакален знак по волята на небесното подреждане, твърдят астролозите и, разбира се, веднага правят уговорки и броят изключения. » Прочети

Няклко доказани начина да отслабнете без диета или спорт

24.04.2024 (Коментари: 0)

Има много ефективни стратегии за отслабване, но ако се чудите как да отслабнете, без да спортувате, има научно подкрепени методи за това. » Прочети

Екзотичният плод аки - здраве от Ямайка

24.04.2024 (Коментари: 0)

Има един плод, който помага за понижаването на холестерола и подобрява здравето на сърдечно-съдовата система. » Прочети

Разболява ли ни глутенът: Мит или истина?

24.04.2024 (Коментари: 0)

Глутенът няма добра слава: все повече хора явно имат непоносимост към тази белтъчна съставка в пшеницата и някои други зърнени култури, пише Deutsche Welle. » Прочети

Какво разкрива за вас последната цифра от годината ви на раждане?

24.04.2024 (Коментари: 0)

Според китайския календар последната цифра на рождената ни година разкрива много любопитни детайли за нашата личност и за живота ни като цяло. » Прочети

Ето кои са храните срещу бръчки по лицето

23.04.2024 (Коментари: 0)

Консумацията на храни, които повишават съдържанието на колаген, може да помогне за подобряване на здравината на кожата и по този начин да изглади бръчките по лицето, казва лекарят Дейв Райли. » Прочети

Знаете ли зaщo нe ce пpaзнувa 40-гoдишнинa?

23.04.2024 (Коментари: 0)

Хoрaтa oбичaт дa вярвaт в cуeвeрия. » Прочети