НОВИНИ

Като новорадени: 3 вълшебни детокс рецепти за вана

19 ноември 2022 11:00 | Коментари: 0
Като новорадени: 3 вълшебни детокс рецепти за вана

Отделянето на време насаме, за да се освободим от стреса, да се отпуснем и да релаксираме в нашия натоварен график, може да бъде трудно. Балансирането на задълженията между семейството, работата и взаимоотношенията оставя малко време за "задоволяване" на нуждите ни. Но да оставим на телата (и умовете си) време да си починат и да се освободят от токсините е от съществено значение, за да останем здрави, пише в своя статия д-р Джош Акс на сайта си https://draxe.com/.

 

Токсините са отровни вещества, които влияят негативно на нашето здраве. Ежедневно се излагаме на токсини от източници, като замърсяване, преработени храни и пестициди. И когато не освобождаваме тези токсини, това се отразява на нашето здраве и начина, по който се чувстваме през целия ден. Ето защо, има много ползи от детоксикиращата вана.

Въпреки че има много начини за детоксикация, един от най-лесните и релаксиращи е чрез детоксикираща вана. Тя е безумно лесна за практикуване у дома. Ще получите всички предимства, които бихте намерили в хидромасажна вана от висок клас, но на малка част от цената й и в уюта на собствения си дом.

Използването на етерични масла, които осигуряват антиоксидантни, антимикробни и противовъзпалителни ползи, заедно с обикновени домакински артикули, като сода за хляб, соли на Epsom и мед, може да помогне за изхвърлянето на токсините от тялото.

Препоръчва се да се прави вана за около 40 минути до един час за най-добри резултати. Първите 20 минути ще дадат на тялото ви време да премахне токсините от тялото ви, докато последните 20 до 40 минути ще ви позволят да абсорбирате минералите във водата и ще ви помогнат да излезете от ваната с чувство за подмладяване. Уверете се, че използвате гореща вода - това ще ви помогне да се изпотите добре.

За домашната вана можете да си направите сами рецепта за бомба за баня с масло от див портокал и роза. Тук се използват етерични масла от див портокал и роза. Дивият портокал е много ободряващ за тялото и ума, докато етеричното масло от роза може да помогне при депресия и тревожност. Направете си също така соли за вана с евкалипт и ванилия – те са лесни за приготвяне и ще ви направят да се чувствате спокойни.

Друга рецепта за детокс вана използва сода за хляб, в допълнение към евкалиптово масло и английска сол, което помага за облекчаване на сухата, сърбяща кожа през зимата, докато се детоксикира.

Детокс вана може да се направи и с масло от джинджифил, съчетан със скраб за тяло, както и баня с бадемово мляко. Вероятно имате всички необходими съставки за тази лесна, успокояваща вана. Кокосовото масло ще направи тази миризма божествена. А ако нямате под ръка бадемово мляко, заменете го с кокосово. Ако добавите и мъничко ментово масло и див портокал за вана, това ще ви накара да се почувствате не само спокойни, но и освежени, пише zdrave.to.

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Ето кои са храните срещу бръчки по лицето

23.04.2024 (Коментари: 0)

Консумацията на храни, които повишават съдържанието на колаген, може да помогне за подобряване на здравината на кожата и по този начин да изглади бръчките по лицето, казва лекарят Дейв Райли. » Прочети

Знаете ли зaщo нe ce пpaзнувa 40-гoдишнинa?

23.04.2024 (Коментари: 0)

Хoрaтa oбичaт дa вярвaт в cуeвeрия. » Прочети

Розова луна: Пълнолунието в Скорпион на 23 април ни дава шанс за изцеление

23.04.2024 (Коментари: 0)

На 23 април ни очаква пълнолуние в знака на зодия Скорпион. » Прочети

Ето кои са най-страстните мъже в зодиака

23.04.2024 (Коментари: 0)

Каквито и любовни истории да чувате от мъжете, често пъти те могат да са преувеличени. » Прочети

КНСБ: За една година сумата за издръжка на едно домакинство се е увеличила с 4,5%

22.04.2024 (Коментари: 0)

КНСБ представи цените и издръжката на живот у нас за първите три месеца на 2024 г. » Прочети

Лили на 90: Ванга предрекла точния ден и час на смъртта й

22.04.2024 (Коментари: 0)

90-годишен юбилей на 24 април ще отпразнува примата на българската естрада Лили Иванова. » Прочети

Има ли пестициди в доматите? Ето как да разберем

22.04.2024 (Коментари: 0)

Много се говори за биохрани, пръскани или непръскани плодове и зеленчуци. » Прочети

Ето кои са най-верните мъже от зодиака

22.04.2024 (Коментари: 0)

Когато любовта ви връхлети, със сигурност едва ли първото нещо, което ви интересува е зодията на вашия потенциален партньор. » Прочети

Зеленият лук – букет от ползи за здравето

21.04.2024 (Коментари: 0)

Зеленият лук, често пренебрегван като проста гарнитура, е богат източник на основни хранителни вещества и съединения, които предлагат множество ползи за здравето. » Прочети