НОВИНИ

Искате да успеете в живота? Тайната е в сутрешния секс!

14 ноември 2022 11:01 | Коментари: 0
Искате да успеете в живота? Тайната е в сутрешния секс!

повишава настроението и подобрява самооценката, категорични са експертите. Има ли значение времето, в което правим секс? Руският сексолог Анна Ясницкая коментира темата пред elle.ru.

За пълноценен сексуален живот

можем да говорим тогава, когато мъжът и жената са готови с удоволствие да се заемат със секса при всяко възникване на желание у единия от партньорите, без за това да са нужни някакви предварителни уговорки и излишни притеснения.

Това пък е пътят към щастливата дълготрайна връзка и щастливото семейство, твърдят специалистите в семейните отношения. Трябва да тръгнем от факта, че сексът притежава колосален енергиен потенциал. Жена, която прямо и откровено говори какво иска още в мига, в който у нея се появи желание, става изключително притегателна сила за мъжа. Тя внимателно направлява партньора, споделя, когато се нуждае от нежен и лек подход, и когато й е нужно по-грубо и твърдо отношение.

Няма лошо в сексуалните фантазии – те също носят удовлетворение. Такава жена без притеснение се разкрива пред мъжа, позволява му да я доведе до желания оргазъм. Редом до такава жена всеки мъж започва да получава истинско удоволствие от целия процес. И едва когато жената е напълно удовлетворена, идва нейното време – тогава тя може да подари на партньора си незабравим оргазъм.

Сексът, при който и двамата партньори с уважение се отнасят към желанията и фантазиите на другия, а така също с ентусиазъм удовлетворяват сексуалните му потребности, притежава наистина колосален енергиен потенциал. За реализация на фантазиите можете да използвате какви ли не средства – може да пробвате ролеви игри, сексуални играчки, разкрепостени еротични костюми, въобще каквото ви е по вкуса. От моя опит мога да кажа, споделя Ясницкая, че колкото по-открит и разкрепостен в секса е един човек, толкова той е по-успешен във всички сфери от живота. Това е доказано. Това го виждам в 99 на сто от случаите в моята практика, категорична е Ясницкая, пише Anna.bg.

Има ли значение времето, в което правим секс? Кога ще се получи по-добре? На този въпрос правилен отговор всъщност няма. При всеки се получава различно, в зависимост от житейските обстоятелства. Все пак, казва Анна Ясницкая, сутрешният секс има своите немалко положителни страни.

В живота ни обикновено се случва така, че отделяме време за секса преди сън. За мнозина за това е нужна подходящата семейна ситуация: необходимо е да се приключат работните и домашните задачи, да се пообщува с близките, да се приспят децата и едва тогава да се прави любов, ако още се държите на крака. Получава се така, че на фона на всеобщата умора става малко сложно да се реализират и удовлетворят сексуалните потребности.

Изследвания доказват, че най-полезният сън е от 22 часа до полунощ. След 2 часа пък коефициентът на полезност на съня рязко пада. Така че какво да правим? Изморени физически и емоционално от деня, когато организмът ни логично се настройва за сън и възстановяване на жизнените сили, забява се и се успокоява сърцебиенето, ние си спомняме, че трябва да изпълним и съпружеския си дълг. Логично е да се предположи, че в такава ситуация сексът няма да е най-удачният.

Той може да се окаже недостатъчно интензивен, а оргазмът – недостатъчно ярък. За жалост това може да се превърне в хронична сексуална неудовлетвореност. Още повече че нощните натоварвания още по-силно изцеждат организма и от натрупаната умора сексът повече се асоциира със загуба на енергия, отколкото с получаване на удоволствие.

С времето това може да доведе до раздразнение у единия или у двамата партньори, до караници, обиди, обвинения по всякакъв повод, до още по-голяма загуба на енергия и охлаждане на отношенията.

Покрай физическия аспект на нещата има и психологически. За пълноценното удовлетворение на сексуалните потребноси е необходимо партньорите да се концентрират върху процеса и напълно да се потопят в него. Това може да се окаже проблематично, тъй като в продължение на деня в главата на човек се натрупват прекалено много информация и мисли, които пречат на процеса на съсредоточаване в секса.

При регулярно недопсиване партньорите започват да нервничат, да бързат, за да икономисат времето, което, от една страна, съкращава продължителността на половия акт, а, от друга, влошава качеството на секса. Много наши фантазии остават нереализирани.

Какво показва картината, ако разгледаме заниманието със секс рано сутринта? Американски учени са стигнали до извода, че сутрешният секс влияе положително върху качеството на живота като цяло и ни помага да бъдем по-успешни във всяко начинание. В хода на редица изследвания става ясно, че голяма част от анкетираните, които регулярно правят секс сутрин, заемат високи постове в служебната йерархия и завидно положение в обществото.

Смята се, че сънят, който способства за възстановяването на физическото и психическо състояние, продължава до 5 сутринта. Затова специалистите съветват ранното събуждане да ви стане навик – може да поспите най-много до 6. Ако спите до по-късно, едва ли ще се чувствате по-добре. За сметка на това след събуждане можете да правите секс – той ще се окаже особено ползотворен, ако се превърне в хубава привичика за вас и го правите с удоволствие. Имайте предвид, че събуждайки съзнанието си от сън, вие будите и вашето тяло.

Сутринта

тялото на жената е по-отзивчиво към ласките, а мъжът може да реагира по-уверено на тях. Доказано е. Доказано е още, че в 7 сутринта започва двучасовият период на максимално високо ниво на тестостерон у мъжа. Благодарение на това той може да встъпи уверено на арената на любовта, а жената пък може изцяло да се наслади на процеса. В сравнение с нощния секс сутрешният води до по-малко загуба на енергия. Емоционално вие чувствате свежест, главата ви още не е натоварена с мисли и задачи и не ви пречи да се наслбаждавате напълно един на друг.

След сън

състоянието е наистина вълшебно и интимно – може без притеснение да си говорите за всичко, какво и как искате, а и веднага да го изпробвате. Към това прибавяме факта, че сексът сутрин дава добро натоварване на основните групи мускули, заменя дихателната гимнастика, подобрява кръвообръщението. Така се получава едно наистина пълноценно начало за деня. Да не говорим, че се изхвърля огромно количество ендорфини – хормоните на щастието, повишават се имунитетът и стресоустойчивостта.

Като цяло мога да отбележа от работата си с клиенти, че всички тези, които са опитали секса сутрин, чувстват прилив на сили, подобрено настроение и вътрешно спокойствие през деня, коментира Анна Ясницкая. У дома общуването на такива хора става по-топло, връщат се любовта, уважението и взаимното разбиране. Децата също изглеждат спокойни и доброжелателни, стават открити в отношенията си с родителите. Това е така, защото на децата се отразява фактът, че сутрин и вечер те виждат своите родители спокойни и щастливи, усещат тяхната енергия и това ги зарежда с увереност.

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Ето кои са храните срещу бръчки по лицето

23.04.2024 (Коментари: 0)

Консумацията на храни, които повишават съдържанието на колаген, може да помогне за подобряване на здравината на кожата и по този начин да изглади бръчките по лицето, казва лекарят Дейв Райли. » Прочети

Знаете ли зaщo нe ce пpaзнувa 40-гoдишнинa?

23.04.2024 (Коментари: 0)

Хoрaтa oбичaт дa вярвaт в cуeвeрия. » Прочети

Розова луна: Пълнолунието в Скорпион на 23 април ни дава шанс за изцеление

23.04.2024 (Коментари: 0)

На 23 април ни очаква пълнолуние в знака на зодия Скорпион. » Прочети

Ето кои са най-страстните мъже в зодиака

23.04.2024 (Коментари: 0)

Каквито и любовни истории да чувате от мъжете, често пъти те могат да са преувеличени. » Прочети

КНСБ: За една година сумата за издръжка на едно домакинство се е увеличила с 4,5%

22.04.2024 (Коментари: 0)

КНСБ представи цените и издръжката на живот у нас за първите три месеца на 2024 г. » Прочети

Лили на 90: Ванга предрекла точния ден и час на смъртта й

22.04.2024 (Коментари: 0)

90-годишен юбилей на 24 април ще отпразнува примата на българската естрада Лили Иванова. » Прочети

Има ли пестициди в доматите? Ето как да разберем

22.04.2024 (Коментари: 0)

Много се говори за биохрани, пръскани или непръскани плодове и зеленчуци. » Прочети

Ето кои са най-верните мъже от зодиака

22.04.2024 (Коментари: 0)

Когато любовта ви връхлети, със сигурност едва ли първото нещо, което ви интересува е зодията на вашия потенциален партньор. » Прочети

Зеленият лук – букет от ползи за здравето

21.04.2024 (Коментари: 0)

Зеленият лук, често пренебрегван като проста гарнитура, е богат източник на основни хранителни вещества и съединения, които предлагат множество ползи за здравето. » Прочети