НОВИНИ

Унищожителни земересения, суши и наводнения: Климатичното оръжие ХААРП (ВИДЕО)

22 септември 2022 01:01 | Коментари: 0
Унищожителни земересения, суши и наводнения: Климатичното оръжие ХААРП (ВИДЕО)

В продължение на 21 години американски изследователски проект всява смут в целия свят. Възможно ли е да се манипулират природата и хората с помощта на високи технологии? И какво всъщност представлява научната станция ХААРП?

Програма за изследване на активното сияние на високата честота, това означава в превод на български език абревиатурата ХААРП. Казано иначе – тя е програма за научно проучване на йоносферата, чрез електромагнитни вълни.

 Работата на изследователски център ХААРП започва през 1993 г. Построена е в Аляска и на пръв поглед не изглежда по-различно от струпани на едно място антени. Парадоксалното е, че програмата се ръководи едновременно от военновъздушните и военноморските сили на САЩ.

Центърът се състои се от 360 радиопредаватели и 180 антени с височина 22 метра, заемащи площ от 14 хектара.  Излъчвайки 3600 киловата (75 пъти повече от обикновена радиостанция), комплексът е най-мощното в света устройство за въздействие върху йоносферата.

Не след дълго се появяват и теории, че зад ХААРП се крие нещо повече – странни експерименти за промяна на климата, за контрол на съзнанието и дори за предизвикване на земетресения? Учени определят ХААРП като нов вид оръжие, което със своята милионватова мощност може да усили бури, да предизвика суша или потоп.

Според специалисти електромагнитното оръжие е причината за редица катаклизми в наши дни – като опустошителните земетресения в Япония и в Хаити. Съществува теория, че дори земетресението в Перник през май 2012 г. също е дело на ХААРП.

Освен на природата, американското изобретение може да влияе и на нас – хората. Или поне това са се опитвали многократно да докажат изследователи. Според тях различни честоти, които ХААРП излъчва, могат да ни докарат главоболие, мигрена и нарушения в сърдечния ритъм.

През 1998 г. Европейският парламент признава страничните ефекти от ХААРП и призовава да се изготви "зелена книга" за последствията на военните действия върху околната среда. Тази идея обаче е отхвърлена под натиск от САЩ.

През 2013-а се появи официална информация, че проектът ХААРП е закрит, но мнозина смятат, че това  съобщение само се хвърля прах в очите на хората.

ПРЕДИСТОРИЯТА

Преди повече от 60 години един гениален учен прави откритие, което променя световната история. И се превръща в основно оръжие за игрите на власт.

7 януари 1943. Тайни агенти проникват в дома на Никола Тесла и конфискуват изключително ценни негови архиви свързани с теориите му за резонанса.

Американските секретни научни институти използват научната разработка на Никола Тесла, че Земята притежава естествен електромагнитен резонанс. Това ще рече, че  ако от точка А бъде изпратен радиосигнал, той ще стигне до обратната страна на планетата и след това ще се върне отново до точка А.

Ако в момента, в който първият сигнал се върне в изходната точка и веднага бъде излъчен втори, двата сигнала ще се насложат един върху друг.

Никола Тесла изчислил лесно тази резонансна честота, като взел предвид скоростта на радиовълните (скоростта на светлината) и я разделил на изминатото разстояние (обиколката на Земята) – т. е. 360 000 км/сек делено на 50 000 км и се получава  7.75 или 8 Hz.

"Земята може да бъде разрушена, ако се генерират вибрации в резонанс със геомагнитното й поле"– това е едно от откритията на Тесла.

Официално архивите му са унищожени. Неофициално – дълбоко засекретени.

Твърди се обаче, че във Виетнам е бил използван метод за предизвикване на проливни дъждове в тропическите гори. След края на виетнамската война започва осъществяването на два проекта  за манипулиране на урагани и на мълнии, станали известни с кодовите имена Project Skyfire и Project Stormfury.

Паралелно с това започва осъществяване на проект с кодовото название Prime Argus, чиято цел е да се предизвикват опустошителни земетресения. Проектът се финансира от Агенцията за модерни изследователски и отбранителни проекти, която сега действа под абревеатурата ARPA.

Източници: svetovnizagadki.com, razkritia.com, silnabulgaria.com

 

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Най-скъпият зеленчук на света - уасаби: Как до го използваме?

30.04.2024 (Коментари: 0)

Зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте. » Прочети

Велики вторник е: Носи се мълчана вода

30.04.2024 (Коментари: 0)

На Велики вторник се носи мълчана вода. » Прочети

Лекар каза как да пресметнем колко калории да поемамаме дневно

29.04.2024 (Коментари: 0)

Хубаво е за един човек да консумира риба поне веднъж в седмицата. » Прочети

Кои храни потискат апетита?

29.04.2024 (Коментари: 0)

Всички знаем, че някои храни ни засищат повече от други, но това не е всичко. » Прочети

ТАРО хороскоп до 5 май за всяк зодия

29.04.2024 (Коментари: 0)

Овен - Седмица камъниПоражениеПериод, в който управление, власт, авторитети и всякакви теми, свързани с правната страна на нещата, ще имат превес в нашия живот. » Прочети

Велики понеделник е: Започва Страстната седмица. Какво се прави, а какво - не

29.04.2024 (Коментари: 0)

Страстната седмица, която предшества Великден, е символ на духовното пречистване и смирение на човека. » Прочети

Колко време сън е нужно за всяка възраст?

28.04.2024 (Коментари: 0)

В идеалния свят бихме имали лукса да си лягаме рано и след това да се събуждаме рано, отпочинали за един продуктивен ден. » Прочети

Какво се яде на Цветница?

28.04.2024 (Коментари: 0)

Цветница е подвижен християнски празник, който се празнува една седмица преди Великден. » Прочети

13 растения, пазещи от злини дома ни

28.04.2024 (Коментари: 0)

Древните славяни не са можели да си представят живота без амулети. » Прочети