НОВИНИ

Компаниите Novartis, Roche и Pfizer най-съпричастни към пациентите

16 март 2010 15:49 | Коментари: 0
Компаниите Novartis, Roche и Pfizer най-съпричастни към пациентите

Швейцарските фармацевтични компании Novartis и Roche, както и американската Pfizer, най-добре разбират нуждите на пациентите. Това сочи проучване на британската независима неправителствена организация PatientView.

То е проведено през декември 2009 г. сред 665 пациентски групи от 47 държави. Проучването е подредило 15 фармацевтични компании, като е изследвало доколко според пациентите те отговарят на четири групи критерии - за разбиране нуждите на пациентите, за способност да комуникират с неправителствени организиции, за степен на доверие и за способност да предоставят информацията на достъпен за хората език.

По отношение на способността за комуникация с пациентски сдружения, най-високо е оценена френската Sanofi-Aventis. Класацията на компаниите, предоставящи най-добра информация към пациентите, се оглавява от британската AstraZeneca, която заедно със Sanofi-Aventis е регистрирала най-голям ръст в това отношение спрямо резултатите от 2008 г. Пациентите, включени в изследването обаче са категорични, че за тях на първо място компанията Novartis.

От иследването става ясно още, че фармацевтичната индустрия среща затруднения при формирането на добри взаимоотношения с различни пациентски групи. Оказва се, че отношенията между фармацевтичната индустрия и неправителствените организации са по-добри в Европа, отколкото в САЩ,.

Едва 38% от 665-те респонденти в проучването смятат, че индустрията предоставя добра информация за продуктите си на пациентите. Половината все пак определят като „добра” или „много добра” информацията, предназначена за медицински професионалисти. Но те не смятат, че наличната информация за клиничните проучвания е на добро ниво.

Най-доволни от осигуряваната пациентска информация се оказват пациентите в Латинска Америка (62%), а най-малко са доволните в Източна Европа (27%).

 

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Кои са най-често срещаните лъжи преди с*екс?

21.05.2024 (Коментари: 0)

Не вярвайте на всичко, което чувате в спалнята. » Прочети

Karl Lagerfeld обувки - хит на сезона

21.05.2024 (Коментари: 0)

Потопете се в света на луксозната мода с Karl Lagerfeld обувките: аксесоари с доказано качество, които доминират както по модните писти, така и в индивидуалните гардероби през този сезон. » Прочети

Загубеняк с цайси: Вижте как е изглеждал Ергенът Алек преди (СНИМКА)

20.05.2024 (Коментари: 0)

Ергенът Алекс Младенов разсмя зрителите с нов бисер - че никога не е виждал руси турци, писа "Уикенд". » Прочети

Най-силните енергийно места в България

20.05.2024 (Коментари: 0)

България с богатото си културно наследство и разнообразна природа е дом на мистични и тайнствени места - от древни светилища до природни феномени. » Прочети

Любовен хороскоп за 20 – 26 май

20.05.2024 (Коментари: 0)

През новата седмица ще търсим истината в любовта. » Прочети

Бъркани яйца с лапад и овче сирене

20.05.2024 (Коментари: 0)

В сезона на лапада сме и сега ви предлагаме една рецепта, останала в тефтера на баба от далечни години. » Прочети

10 здравословни ползи от употребата на девесил

19.05.2024 (Коментари: 0)

Растението девесил е от едно семейство с копъра, моркова, целината и магданоза, и споделя сходен аромат и вкус с тях. » Прочети

Никога не правете това с краставиците

19.05.2024 (Коментари: 0)

Има няколко неща, които сякаш задължително (или много често) присъстват в българската кухня и трапеза. » Прочети