Специални СПА терапии пренасят човек на морския бряг

15 март 2010 23:02 | Коментари: 0
Специални СПА терапии пренасят човек на морския бряг

Искате ли да усетите тръпчивото ухание на свеж морски бриз месеци преди лятото? Да ви мирише на изхвърлени върху брега водорасли, на раковини и на зеленясали миди? А през това време кожата ви да попива жадно коктейл от ценни минерали и соли, дар от морето. Нужно е само да затворете очи и да се отпуснете. Шумът от разбиващи се в скалите вълни се допълва от мириса на солена, синьо-зелена вода, а вие се чувствате много по-свежи и леки.

Ако се доверите на специалистите в СПА центровете, които боравят с продукти, извлечени от морето, можете да удължите безкрайно лятната си почивка. Джакузито със своя лимфодренажен ефект замества успешно престоя в движещата се морска вода и приятната разходка на бос крак по мокрия пясък. С помощта на концентрирани микроелементи и минерали, извлечени от изсушени водорасли, водата в него не само придобива цвят на море, но и се доближава до химичния му състав.

Съвременната медицина и центровете за красота все по-настойчиво обръщат поглед към лечебните и релаксиращи свойства на морския свят. Докато сте в солената вода, магнезият, калцият и другите химични елементи проникват през порите на кожата ви, докато организмът ви достигне биологичния си баланс. Същото се получава и в изкуствени условия. Но за да могат ценните вещества да проникват по-бързо и по-лесно в кожата, СПА центровете прилагат пилинг маска преди началото на всяка терапия. Почистването може да стане чрез морска люфа, създадена на основата на раковини. Люфата има особено благотворно влияние върху изморени и тежки крака.

Не само жените, но и мъжете днес страдат от застой на кръв и лимфна течност в крайниците си, а терапията с морски продукти има невероятен ефект при подпухнали крака и ръце. След като се премахнат мъртвите клетки от повърхностния слой на кожата, върху нея се нанася зеленикава основна смес, приготвена от водорасли, минерали и ментолови продукти, която предизвиква криоефект. Отмиването й трябва да стане само с вода, без сапуни и шампоани. Ако краката не страдат от видими отоци, достатъчно е тази терапия да се прилага веднъж седмично, тъй като ефектът й продължава поне още седем-осем дни. Освен терапевтично въздействие процедурата за тежки крака и ръце има и естетичен ефект. Кожата на крайниците става бледа и бяла, а спуканите капиляри по нея изчезват. Тази терапия е особено подходяща за бъдещите майки в последните месеци от бременността, когато много жени страдат от нарушено кръвообращение.

Процедурата с поморийска луга има не само лечебен, но и разхубавителен ефект, тъй като лугата е концентрация от утаени в солниците микроорганизми и водорасли. Оздравителното й действие се отразява най-вече на опорно-двигателния апарат, но и върху циркулацията в кръвоносната система и лимфоотока. Лугата е наситена с много соли и минерали, които възстановяват амортизираните стави и сухожилия. Затова плуването и движението в морето са препоръчителни след травма на краката и при наличие на разширени вени и спукани капиляри. При хаотичното си движение водораслите докосват човешкото тяло и свиват и тонизират малките кръвоносни съдове.

Терапията парафанго пък има мощен отслабващ ефект. Процедурата, в която се използват парафин и морски водорасли, трае около 50 минути и притежава ефекта на сауната. Сместа, която терапевтите нанасят върху тялото, е с морскозелен цвят. За да се приемат по-бързо ценните вещества, тялото се увива с найлон. Удоволствието завършва с лек раздвижващ масаж. След това задължително ще усетите, че сте олекнали на килограми, а обиколката на талията, ханша и бедрата ви е намаляла с няколко сантиметра. Също като след активна почивка на море. Концентратът от парафин и морски дарове, които имат слабително и антицелулитно действие, ще възстанови еластичността на кожата ви, но и ще докаже своя противовъзпалителен ефект върху ставите и околоставните връзки. Специалната процедура за редуциране на теглото използва парафин, обогатен с водорасли и допълнителни съставки, които разграждат мастните депа.

Комбинацията от водорасли и парафин запечатва повърхността на кожата, а това помага за по-доброто абсорбиране на активните вещества, които разграждат мастните депа и дребнозърнестия целулит. В края на процедурата кожата се третира с кремове, обогатени с извлеци от минерали и морски дарове. През есенно-зимния сезон пък по-подходяща е комбинацията от парафин и морска кал. Освен че редуцира теглото и оформя силуета, морската кал е по-обогатена и наситена с минерали, които хранят костно-ставния апарат. Тази комбинация загрява по-бързо тялото и води до по-голямо изпотяване. Терапията е особено препоръчителна за профилактика на коксартроза и гонартроза, ако не са, разбира се, в обострен стадий.

Ако човек избере терапията за редукция на теглото, през цялото време ще усеща, че около него мирише на морски раковини. Йодните изпарения пък ще го съпровождат по време на престоя му в СПА кабината, в случай че се насочи към процедурите за обща дезинтоксикация. Тя се прилага след тежко заболяване - инфекции, бронхопневмония или продължително антибиотично лечение. В края на сеанса се прави лек лимфодренажен масаж по хода на лимфните възли. А дишането на йодни изпарения облекчава проблемите с горните дихателни пътища. Това допълнително ще засили усещането у човек, че е на морския бряг.

Етикети: СПА
Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
СВЪРЗАНИ СТАТИИ
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ BEAUTY & SPA:

Има лесен лек от народната медицина против миризливи крака

7.03.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 2)

Миризливи крака е изключително неприятно усещане, което може да бъде избегнато с помощта на народната медицина

» Прочети

Лесни съвети за здрави нокти

27.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Как да укрепим нотките и да им помогнем да растат здрави и красиви. » Прочети

Грижа за краката през зимата

20.02.2017 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Грижите за краката се oставят oбикновено на последно място. » Прочети

Какво казват ноктите за здравето?

Състоянието на нашите нокти може да ни подскаже за състоянието на цялото ни тяло. » Прочети

Да премахнем тъмните петна по кожата (част 2)

27.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Ето останалите средства за премахване на петна по кожата, които можем да приложим в домашни условия:

» Прочети

Да премахнем тъмните петна по кожата (част 1)

26.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Тъмните петна са знак за някаква "повреда" на кожата. » Прочети

Маски за коса в домашни условия

25.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Всяка дама иска да има здрава и хубава коса. » Прочети

Ето няколко хитрини за красота

23.11.2016 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Бебешка пудра (талк)

» Прочети

Коя е най-болезнената козметична процедура?

22.03.2013 (Коментари: 3)

Нова козметична процедура обещава да подмлади видимо кожата ви само след първия път, но изисква минути на ужасно страдание, предаде БГНЕС.

» Прочети

Босилекът в козметиката

21.11.2012 / Екип на Doctoronline.bg (Коментари: 0)

Малко позната, дори екзотична съставка е босилекът в козметиката. » Прочети