5 неочаквани ползи от джинджифила
Джинджифилът е любима подправка на много хора. Той е известен с това, че с негова помощ се отслабва. За целта се използва чай от джинджифил, който се приготвя от парченце корен от джинджифил, което представлява квадрат със страни около сантиметър.
Джинджифилът се залива с 400 милилитра вряла вода и се оставя да престои четири часа. След това се прецежда и се пие с лимон и мед. Благодарение на ценните съставки в джинджифила той действа на организма благотворно и спомага за бързото сваляне на килограми.
Джинджифилът е една от най-ароматните подправки за кулинарните ви вълшебства. Можете да го добавяте в супи, ястия и дори да поръсвате салатите си с джинджифил на прах.
Джинджифилът е незаменим ароматизатор на ориза, той се използва и за приготвянето на много десерти. Ако добавите подправката в края на приготвянето на ястието или десерта, ароматът й ще е по-силен.
Но освен че е ароматна подправка и се използва като чай за отслабване, джинджифилът може да се използва и за други полезни цели.
Ако редовно пиете чай от джинджифил или го използвате като подправка за ястията, супите и салатите си, ще се радвате на много добро кръвно налягане.
Джинджифилът намалява високото кръвно налягане, а също така намалява и нивата на вредния холестерол в организма на човека. Благодарение на ароматния корен ще се чувствате много по-добре.
Ако дъвчете от време на време парченце корен от джинджифил – без да го гълтате, естествено – това ще подобри здравината на зъбния ви емайл.
Джинджифилът се препоръчва след травми и заболявания, тъй като спомага за преодоляването на болката и на възпалението и има силна възстановителна функция.
Джинджифилът влияе положително върху мъжкото здраве. Редовната употреба на тази ароматна подправка влияе добре върху потентността.
Джинджифилът, независимо дали е в ястия или във вид на чай, действа укрепващо на имунната система. Ако редовно използвате джинджифил, това ще ви предпази от редица заболявания.
Джинджифилът не се препоръчва на хора, които имат стомашно-чревни заболявания или язва. Бременните трябва да внимават с джинджифила, от него трябва да се въздържат и кърмачките.
Източник:gotvach.bg