Мусака със спанак
Необходими продукти: 1 кг. спанак, 2 гл. лук, 3 моркова, 3 домата, 1 зеленчуков бульон, 1 ч. ориз, 250 г сирене, олио и 1 черен пипер.
Необходими продукти за застройката: 2 яйца и 1 кофичка кисело мляко.
Начин на приготвяне: Почистете и нарежете спанака, а след това го попарете във вряща вода. Извадете го и го оставете да се отцеди и го задушете в малко мазнина.
След това можете да го извадите, а в същата мазнина да запържите лука. Добавете и настърганите моркови, доматите и ориза, разбъркайте добре и залейте с чаша вода, в която предварително сте разтворили зеленчуковия бульон.
Ястието трябва да поври около 5-6 минути. Свалете от огъня и добавете към него спанака, черния пипер и натрошеното сирене. Изсипете всичко в тавичка, добавете 1-2 чашки вода и запечете във фурната за около 30-40 минути.
От яйцата и киселото мляко направете застройка и залейте мусаката, след което я запечете отново за да се получи хрупкава коричка.
Източник: fitwell.bg
5.05.2024 ()
Великден е! Днес целият християнски свят чества възкръсването на Иисус Христос. » Прочети
4.05.2024 ()
Всички знаем, че името на един човек говори много за него и винаги е първото нещо, което научаваме, когато се запознаваме с някой нов човек. » Прочети
4.05.2024 ()
Напуканите пети може да са грозни, но обикновено не причиняват сериозни проблеми. » Прочети
4.05.2024 ()
Астрологията откроява четири зодиакални знака, за които началото на новия месец обещава изключителни емоции. » Прочети
3.05.2024 ()
Според публикации в TikTok замразяването на хляба го прави по-здравословен. » Прочети
3.05.2024 ()
Повечето домакини са свикнали да използват оцета за готвене, не подозирайки, че този продукт има още няколко разновидности. » Прочети
3.05.2024 ()
Финансовият хороскоп за май е позитивен и вдъхновяващ за повечето зодии. » Прочети
3.05.2024 ()
Страстният петък е най-строгият ден в предвеликденската подготовка и най-тъжният ден сред християните. » Прочети
2.05.2024 ()
В навечерието сме на един от най-големите и светли християнски празници - Възкресение Христово. » Прочети