Гъбени кюфтета с вино
Продукти:
* 1/2 кг манатарки* 2 глави лук* 1 яйце* магданоз* 4 с.л. галета* сол* черен пипер* кимион* 1 скилидка чесън* 4 с.л. олио* 1 ч.ч. червено вино* 2 с.л. брашно
Сварените гъби (1/2 кг) се смилат с лукът (2 глави) и чесънът (1 скилидка). Добавят се яйцето, ситно нарязаният магданоз, галетата (4 с.л.) и подправките. От получената кайма се оформят кюфтета. Овалват се в брашно и се изпържват. В същата мазнина се пасира другата глава лук. Залива се с виното (1 ч.ч.) и се задушава. Прибавя се брашното (2 с.л.) и се разбърква. Сосът ври, докато се сгъсти. Кюфтетата се поднасят топли, залети с винения сос и поръсени със зрънца варена царевица.
Източник: fitwell.bg
28.04.2024 ()
В идеалния свят бихме имали лукса да си лягаме рано и след това да се събуждаме рано, отпочинали за един продуктивен ден. » Прочети
28.04.2024 ()
Цветница е подвижен християнски празник, който се празнува една седмица преди Великден. » Прочети
28.04.2024 ()
Древните славяни не са можели да си представят живота без амулети. » Прочети
27.04.2024 ()
Кой не иска да има повече пари? Да се чувства по-стабилен и спокоен финансово? Всеки би го искал. » Прочети
27.04.2024 ()
Не всички плодове допринасят за бърза загуба на тегло и задържане на мечтаната фигура. » Прочети
27.04.2024 ()
Всеки иска да бъде подготвен за бъдещето. » Прочети
27.04.2024 ()
Лазаровден е съботата преди Цветница. » Прочети
26.04.2024 ()
Малко под половината от първите бракове, 45%, завършват с развод, но само 31% от вторите бракове се провалят. » Прочети
26.04.2024 ()
Карантинираните паралелки от коклюш са под 0,3 процента за цялата страна и са по-малко от 100, работим много добре съвместно с Министерството на здравеопазването. » Прочети