НОВИНИ

Динамичната медитация на Ошо

28 април 2016 14:00 | Коментари: 0
Динамичната медитация на Ошо

"Динамичната" медитация се прави сутрин, трае един час и има пет фази. Тя може да бъде правена самостоятелно, но енергията ще бъде по-силна, ако се прави в група. Тя е много лично преживяване, така че забравете за другите около вас и дръжте очите си затворени от началото до края. Най-добре е да се прави на празен стомах и със свободно, удобно облекло.

Първа Фаза: 10 минути

Дишайте хаотично през носа, фокусирайки се винаги върху издишването. Правете това колкото можете по-бързо и по-дълбоко, докато буквално станете самото дишане. Използвайте естествените движения на тялото, за да подпомагате дишането, но без да отделяте стъпалата си от земята. Чувствайте как енергията се натрупва, но не я пускайте да се изразява по време на първата фаза.

Втора Фаза: 10 минути

Експлозия! Пуснете всичко, което има нужда да бъде изразено, освободено, изхвърлено. Бъдете тотално луди - викайте, тичайте, скачайте, танцувайте, пейте, смейте се, плачете, крещете, пуснете контрола. Не задържайте нищо, оставете тялото си да се изразява по всякакъв начин. Малко актьорство често помага да се започне. Не позволявайте на ума да се намесва в това, което става, да контролира. Бъдете цялостни.

Трета Фаза: 10 минути

С вдигнати нагоре ръце скачайте високо, викайки мантрата "ХУУ! ХУУ! ХУУ!" - колкото можете по-дълбоко. Всеки път, когато се приземявате на ходилата си, нека звукът удря дълбоко в сексуалния център. Дайте всичко от себе си, изтощете се напълно, не спирайте.

Четвърта Фаза: 15 минути

Стоп! Замръзнете на място, където и да сте, в каквато и поза да се намирате. По никакъв начин не нагласявайте тялото си. Кашляне, движение, каквото и да е, ще разпилее енергията ви. Бъдете свидетели на всичко, което се случва.

Пета Фаза: 15 минути

Танцувайте и се наслаждавайте на музиката, позволете енергията ви тече свободно, да прелива, изразявайте благодарността си към Съществуването. Запазете усещането за нова жизненост и пълнота през целия ден.

Ако вашето място за медитация не ви позволява да вдигате шум, вие може да правите следната тиха алтернатива: Вместо да издавате звуци, нека катарзисът във втората фаза да се изрази изцяло чрез движенията на тялото. В третата фаза звукът "ХУУ" може да удря тихо, вътрешно, а петата фаза може да се превърне в изразителен танц.

Източник: www.oshoevents.net

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Внимавайте с тях! Това са най-подлите зодии!

20.04.2024 (Коментари: 0)

Астролозите са категорични, че чертите на характера на определен човек, зависят изключително много от неговата зодия. » Прочети

Топтреньорът Ричард Величков съветва как да влезем във форма за лятото

19.04.2024 (Коментари: 0)

Лятото винаги е добър момент да се върнем към тренировките, да свалим по някое излишно кило преди морето, да се стегнем малко, пък нека жените харесват яхти. » Прочети

Експерти съветват: Накисвайте зеленчуците във вода, оцет или сода за хляб

19.04.2024 (Коментари: 0)

Още от деца знаем, че всички плодове и зеленчуци трябва да бъдат добре изминавани преди да ги консумираме. » Прочети

Юпитер и Уран се срещат през уикенда: Съвпадът ще влияе върху нас и през майъ

19.04.2024 (Коментари: 0)

Грандиозен съвпад на Юпитер и Уран в знака Телец предстои на 20-21 април 2024 г. » Прочети

Печени тиквички с кашкавал и моцарела

18.04.2024 (Коментари: 0)

Пролетта е най-благоприятният сезон за разтоварване на организма. » Прочети

Има ли здравословна газирана напитка?

18.04.2024 (Коментари: 0)

Много хора виждат газираните напитки като вредни, но нови продукти по магазините - като Olipop и Poppi drinks, набират популярност като по-здравословната им алтернатива, разказват от Yahoo Life. » Прочети

Проучване: Необвързаните живеят най-добрия си живот - сами

18.04.2024 (Коментари: 0)

Луксозни партита, бляскави момичешки вечери и уикенди, прекарани в ресторанти из Ню Йорк, наслаждавайки се на богати мъже. » Прочети

Тлъсти пачки за тази късметлийска зодия до края на годината, според Тамара Глоба

18.04.2024 (Коментари: 0)

За хората, родени под знака на зодия Стрелец, 2024 година ще бъде специална, убедена е руската астроложка Тамара Глоба. » Прочети

Третата световна война в предсказанията на Баварския пророк Алоис Ирлмайер

17.04.2024 (Коментари: 0)

Пророчествата за Третата световна война са тема, която вълнува човечеството от векове. » Прочети