НОВИНИ

Пълнени постни сърмички

12 октомври 2015 12:30 | Коментари: 0
Пълнени постни сърмички

Есента е най-прекрасният сезон за вкусните пълнени постни сърмички, които традиционната българска рецепта е да са направени с лозови листа, но ви гарантирам, че пробвате ли ги веднъж с листа от цвекло - само така ще ги приготвяте.Рецептата на пълнените постни сърми с листа от цвекло е дело на мама, която е от домакините, които обичат да експериментират с нови вкусове и най-интересното е, че винаги съумява да те изненада с нещо вкусно и полезно за здравето. Така приготвените сърми могат да се ядат, както топли така и студени, което ги превръща в отлична алтернатива и за тези от вас, които искат да си вземат от тях за обяд в офиса.На пръв поглед само сложно изглежда цялата процедура, но истината, че за направата на вкусните сърми ще ви отнеме не повече от 30 минути за приготвянето на листата, плънката и съответно свиването. Важно е да изберете около 80 хубави листа, като ги бланширате само с потапяне в солена вряща вода за секунди и след това моментално ги сложите в студена.Необходими продукти:1 чаена чаша ориз2 средно големи моркови3 средно големи глави лук1 средно голям домат1 супена лъжица сушени зеленчуци2 чаени лъжички кимион2 чаени лъжички зелен магданоз2 чаени лъжички джоджен2 чаени лъжички копър сол4-5 супена лъжици мазнина1 чаена лъжичка пресен джинджифилСитно нарязания джинджифил, лук и настърганите моркови на едрото ренде, се задушават с 1/3 от мазнината и малко вода за 1-2 минути. Отстранява се капакът и се бърка сместа до изпаряването на водата, след което се прибавя настъргания домат смесен с 1 чаена лъжичка червен пипер. След като се изпари течността от домата се прибавя добре измития ориз. Бърка се докато ориза стане прозрачен, след което се слага топла вода около 50 милилитра. Водата трябва да се изпари. Тенджерата или тигана с ориза се отстранява от котлона и веднага се поставят всичките подправки, обърква се добре и за захлупва, за да се задуши добре за около 5-10 минути.На дъното на тенджерата, в която ще варите сърмите се поставят 1-2 супени лъжици мазнина, сърмичките се свиват и подреждат добре. Най-отгоре се поливат с 1-2 супени лъжици мазнина, слага се чиния, за да се задушат добре, поливат се с топла вода, без да ги покрие. От момента на завирането трябва да врат около 15 минути. Изцежда се водата, за да се използва за сос с ядково кисело мляко или краве кисело мляко и чесън. Премахнете чинията от и оставете на все още топлия котлон сърмите, за да премахне останалата излишна вода от тях за около 5 минути.

Източник: fitwell.bg

Опции: Изпрати на приятел, Абонирай се за дума
Сподели:
Novinite.bg
Виж коментари (0)   |   » Коментирай
ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ
Няма коментари
НАПИШИ КОМЕНТАР:
* ИМЕ: E-MAIL:
* КОМЕНТАР:
  * КОД ЗА СИГУРНОСТ:   Въведете кода от картинката: security code

* Полетата маркирани със звезда са задължителни. Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван публично.

Тъй като бихме искали форумът да е място за честни, откровени и интересни мнения, най-любезно молим да използвате учтив и неагресивен тон в постингите си.
Всяко мнение, което подтиква към расова или полова ненавист, към тероризъм, както и написаното на вулгарен език, ще бъде изтривано веднага. Откровени рекламни съобщения, особено тези с поставени хиперлинкове без никаква връзка с обсъжданите теми, ще бъдат квалифицирани като спам и няма да бъдат толерирани.
ОЩЕ ОТ НОВИНИ:

Най-добрите арабски парфюми

20.04.2024 (Коментари: 0)

Едно от любимите четива на децата е приказките от 1001 нощ с разказите на Шехерезада. » Прочети

5 начина да привлечете всичко, което искате, с помощта на фън шуй

20.04.2024 (Коментари: 0)

Искате промяна в живота си и знаете в какво направление да я търсите, но не сте сигурни как да я осъществите? За начало може да започнете като седнете и напишете желанието/желанията си на един лист хартия. » Прочети

Внимавайте с тях! Това са най-подлите зодии!

20.04.2024 (Коментари: 0)

Астролозите са категорични, че чертите на характера на определен човек, зависят изключително много от неговата зодия. » Прочети

Топтреньорът Ричард Величков съветва как да влезем във форма за лятото

19.04.2024 (Коментари: 0)

Лятото винаги е добър момент да се върнем към тренировките, да свалим по някое излишно кило преди морето, да се стегнем малко, пък нека жените харесват яхти. » Прочети

Експерти съветват: Накисвайте зеленчуците във вода, оцет или сода за хляб

19.04.2024 (Коментари: 0)

Още от деца знаем, че всички плодове и зеленчуци трябва да бъдат добре изминавани преди да ги консумираме. » Прочети

Юпитер и Уран се срещат през уикенда: Съвпадът ще влияе върху нас и през майъ

19.04.2024 (Коментари: 0)

Грандиозен съвпад на Юпитер и Уран в знака Телец предстои на 20-21 април 2024 г. » Прочети

Печени тиквички с кашкавал и моцарела

18.04.2024 (Коментари: 0)

Пролетта е най-благоприятният сезон за разтоварване на организма. » Прочети

Има ли здравословна газирана напитка?

18.04.2024 (Коментари: 0)

Много хора виждат газираните напитки като вредни, но нови продукти по магазините - като Olipop и Poppi drinks, набират популярност като по-здравословната им алтернатива, разказват от Yahoo Life. » Прочети

Проучване: Необвързаните живеят най-добрия си живот - сами

18.04.2024 (Коментари: 0)

Луксозни партита, бляскави момичешки вечери и уикенди, прекарани в ресторанти из Ню Йорк, наслаждавайки се на богати мъже. » Прочети