Топла салата за обяд с ябълки
Вкусният, полезен и пълен витамини и минерали обяд е възможно най-добрия избор, за да съхраним отличното си здраве.Студеното време допълнително ни предразполага да търсим алтернатива на топла храна, която да стопли душите и телата ни. Именно за това ще ви предложа рецепта за вкусна топла салата, в която определено ще се влюбите. Имайте предвид, че продуктите можете да ги замените с други и да постигнете същия невероятен успех. Важното е да подходите новаторски и да сте готови да експериментирате.Необходими продукти:100 грама жасминов, кафяв, черен или ориз басмати100 грама грах1 скилидка чесън2 супени лъжици червени боровинки1 малка червена ябълка2-3 листенца шафранхималайска солчерен пиперзехтинсокът от 1 лимонпресен лук за гарниранеИзмийте ориза и го сложете в малка тенджерка, залейте го с вода. Ако наложите пръстите на тенджерата и дебелината на ориза е 1 пръст, то един пръст трябва да е водата над ориза. Сложете малко зехтин, сол, добавете шафрана и черния пипер. Захлупете тенджерката и сложете котлона на 3-та степен. Не отваряйте и не бъркайте в рамките на 15-20 минути. След което проверете дали ориза е е станал готов и объркайте внимателно. През това време в малък тиган задушете с малко зехтин граха с чесъна. След като сте готови в малка купа изсипете граха, ориза и добавете, предварително накиснатите и измити боровинки и нарязаната ябълка. Гарнирайте със сок от лимон, пресен лук и при нужда добавете още малко зехтин и хималайска сол.
Източник: fitwell.bg