Киноа и цвекло
Новите
тенденции в здравословното хранене
Хранителните
моди идват и си отиват. Тенденциите се
появяват с течение на времето, но
здравословните храни остават на топ
позиции и през 2015 година. Някога се
смяташе, че нещо, което е здравословно
не е вкусно. Всъщност изобщо не е така.
Масово, от години насам, хората започнаха
да обръщат специално внимание на
културата си на хранене, на това какво
поставят на масата и приемат в устата
си. Платформата за доставки на храна
foodpanda,
изследва
как се развиват тенденциите в здравословното
хранене.
Определено
и тази година киноата си остава най-модната
храна, особено сред дамите. Много полезна,
с високо съдържание на
калций,
желязо,
фибри
и
протеини,
с мек
и сладък
вкус.
Тя се комбинира добре в основно ястие,
като гарнитура, в тестени изделия, дори
и като заместител на ориза в суши рулцата.
През
последните години се е увеличила тройно
консумацията на цвекло. Много полезно
и вкусно, приготвя се бързо и е подходящ
продукт използван в салати, в супи или
в най-модните рецепти -Смутитата. Смутито
от цвекло е сред най-полезните и вкусни.
Ако
искате да сте в крак с кулинарната мода,
оглеждайте по магазините за новите
сортове вегетариански сирена. Новата
мода е да бъдат направени от млека от
макадамия или бадемови. Веганите биха
ги оценили.
Безглутенови
брашна- ако искате да избегнете глутена
или просто търсите да
направите печените изделия по-ароматни,
помислите за безглутенови брашна.
Има
много различни видове, но някои от
най-популярните решения са кокосово
брашно, бадемово брашно и нахут, всеки
с различни хранителни нива.
Семената
от чия набират все по-голяма популярност
в кулинарните предложения на световни
майстор готвачи. Причината е ясна! Те
са изключително полезни за цялостното
състояние на организма, лесни за
приготвяне и много вкусни. Подходящи
са като добавка както в основни, така и
в десертни ястия.