Ако замериш човек с пай, се смята, че си падаш по него. Този малкоизвестен у нас факт припомнят от Foodpanda по повод днешния Национален ден на пайовете, отбелязван от 1986 г.
Ябълковата му разновидвост е на трето място в световната класация на най-популярните десерти. Иначе, досега са известни над 231 варианта на ябълковия пай. За първи път в модерната история той е сервиран на празнична вечеря на поклонниците през 1623 г.
Първите сведения за пайовете датират от 9500 г. пр. н. е. в египетския неолит и новокаменната епоха. Има 1400 сладки и солени видове пай, като най-старите са били солени, в повечето случаи - с месо от гъска.
Консумацията на храни, които повишават съдържанието на колаген, може да помогне за подобряване на здравината на кожата и по този начин да изглади бръчките по лицето, казва лекарят Дейв Райли. » Прочети
Зеленият лук, често пренебрегван като проста гарнитура, е богат източник на основни хранителни вещества и съединения, които предлагат множество ползи за здравето. » Прочети